IZABRANE SENIORSKE ŠESTORKE ZA POJEDINAČNO SP U KLUŽU

Last Updated: 13/05/2018Autor

KUGLANJE

Dragan Fatović selektor seniorki i Vojko Pavlović, selektor seniora odredili su, posle priprema u Banji Junaković, šestorke koje će predstavljati Srbiju na kuglaškom pojedinačnom seniorskom Šampionatu sveta u rumunskom gradu Klužu od 20. do 26. maja.Fatović se opredelio za ovu šestorku: Jasmina Anđelković (Alimenta, Novi Sad), Zorica Barać (Fojt Sent Pelten, Austrija), Renata Vilov (”Post 1036”, Austrija), Maja Đukić i Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin) i Marijana Oros (Radnički, Novi Sad).

Vojko Pavlović je odabrao ovih šest kuglaša: Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša (Železarna, Podbrezova – Slovačka), Radovan Vlajkov (Nojkirhen, Austrija), Robert Ernješi i Igor Kovačić (Nojmarkt, Italija) i Milan Jovetić (Partizan). Ukupno će igrati 64 kuglaša i kuglašica, Srbija ima maksimalan broj učesnika, po šest. Podeliće se medalje u četiri discipline:pojednačno klasik, pojedinačno – za kombinaciju, sprint i miks tandemi. Prvog dana 21. maja u pojedinačnim kvalifikacijama na stazu će prva od 9,00 časova Renata Vilov, dok će Daniel Tepša igrati od 10,10 časova.

Na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta 2016. u istarskom Novigradu, srpski kuglaši su učešće završila sa šest medalja, tri zlata, srebrom i dve bronze: zlato Vilmoša Zavarka – pojedinačno klasik, zlato Igora Kovačića – pojedinačno za kombinaciju, zlato Zavarka u sprintu, srebro Zavarka pojedinačno za kombinaciju, bronza Kovačića u sprintu i bronza Kovačića – pojedinačno klasik.