TRIJUMF BORKOVIĆA U BAHREINU

Last Updated: 16/04/2017Autor

AUTOMOBILIZAM

Srpski automobilista Dušan Borković ostvario je istorijski trijumf, pošto je slavio na drugoj trci drugog vikenda TCR šampionata u Bahreinu. Borković je fantastičnom vožnjom osvojio 25 bodova, ujedno ušao u istoriju kao prvi srpski vozač koji je trijumfovao na kružnim stazama u svetskim okvirima. U njegovu čast, na današnji veliki praznik Vaskrs, u Bahreinu se svirala srpska himna „Bože pravde”. Srpski automobilista slavio je sa vremenom 20:20.221, a iza njega su ostali Džejms Neš (20:24.375) i Ugo Valente (20:25.082). Borković je dan ranije, u prvoj trci vozeći Alfa Romeo Đulijetu za gruzijski tim „GE Force”, osvojio četvrto mesto i 12 bodova. Borkoviću je prethodno najveći uspeh u karijeri bilo drugo mesto na trci u Japanu 2015. godine. Borković sada zauzima drugo mesto u generalnom potetku sa 51 bodom, samo jedan manje od vodećeg Francuza Žana Kloda Vernjea. Naredna trka u TCR šampionatu vozi se od 4. do 6. maja u Spa Frankošampu u Belgiji. (Tanjug)

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković izjavio je da je presrećan što je najveću pobedu u karijeri ostvario na tako veliki praznik kao što je Uskrs. „Već posle kvalifikacija i prve trke u subotu osetio sam da ovde mogu da postignem veliki uspeh. Startna pozicija u drugoj trci dala mi je za pravo da se nadam najboljem. Iako sam slabije startovao, znao sam da ako se izborim s Mađarima u prvom krugu mogu da dođem do pobede”, rekao je Borković.

On je dodao da je presrećan što je postao prvi Srbin koji je trijumfovao u trci ovako velikog šampionata.

„Daću sve od sebe da i u nastavku sezone ostanem na visokom nivou. Želeo bih da se zahvalim navijačima, sponzorima, čitavom timu i svim sunarodnicima. Pozdrav svim navijačima u Srbiji, želim vam Srećan Uskrs. Hristos voskrese”, poručio je Borković.