INTENZIVAN I KVALITETAN RAD U KRAGUJEVCU

Last Updated: 11/08/2019Autor

Stavljena je tačka na još jedan, deveti u nizu, Girls Project – Serbia 2019. Ovogodišnji regionalni razvojni projekat Evropske badminton konfederacije (BEC), koji je u saradnji sa tom sportskom organizacijom i Badminton savezom Srbije, u hali “Jezero” u Kragujevcu organizovao Badminton klub Ravens KG okupio je badmintonke uzrasta do 15 godina iz šest zemalja – Danske, Austrije, Rumunije, Bugarske, Kipra i Srbije. Kampom je rukovodila Tina Ridl iz Austrije kojoj su u uspešnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti svojski pomogli brojni asistenti iz pomenutih zemalja, među kojima je većina bila sa ogromnim međunarodnim iskustvom. Našu zemlju su na kampu predstavljali igračice Miona Filipović, Maša Aleksić i Marija Samardžija i treneri Marija Bulatović i Andreja Todorović.

„Ponovo smo uspeli da sve planirane aktivnosti sprovedemo u delo i da na najbolji način ugostimo sjajne badmintonke i njihove trenere iz šest evropskih zemalja. Tokom čitavog kampa svi smo disali kao jedan tim, a treninzi su odrađeni veoma intenzivno i kvalitetno. Takođe, na “meniju” su i ove godine bile brojne dodatne socijalne aktivnosti koje su oplemenile sadržaj čitavog kampa. Uz već tradicionalne zemlje učesnice, ove godine prvi put su u Kragujevcu radile i igračice sa Kipra koje su ostavile sjajan utisak. Imali smo čast i da ugostimo generalnog sekretara Badminton saveza Kipra, Nephie Economidou, koja je imala samo reči hvale za organizaciju i izrazila želju da Kipar i naredne godine učestvuje u radu ovog regionalnog projekta”, kazao je prvi čovek Badminton kluba Ravens KG, Andreja Todorović, koji je posebno napomenuo da su se predstavnice Srbije na kampu maksimalno zalagale i trudile da svaki trening iskoriste za razvoj svojih igračkih potencijala.

Po njegovim rečima domaćin je za organizaciju dobio pohvale od svih učesnika koje raduju, ali i dodatno obavezuju.

“Ponosni smo uspešnom organizacijom odličnog međunarodnog kampa, a trudićemo se da naredne godine, u jubilarnom desetom izdanju ovog događaja, dodatno podignemo nivo organizacije. Ovom prilikom se zahvaljujem svim učesnicama kampa i članovima stručnog štaba na ogromnoj energiji kao i institucijama i kompanijama koje su podržale organizaciju ovog događaja”, rekao je Todorović.

Inače, Girls Project – Serbia 2019 su svesrdno podržali Grad Kragujevac, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportsko privredno društvo “Radnički” d.o.o. iz Kragujevca, Projekat “Zdravo leto u Kragujevcu”, kao i kompanije “Tomex catering”, “Keprom” i “Stefan” iz Arilja.