ILIJA PETKOVIĆ NOVI PREDSEDNIK FSB

Last Updated: 01/03/2019Autor

FUDBAL

U sali GCFK “Stari DIF”u Deligradskoj 27 održana je Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda 53. saziva za mandatni period 2019-2023. godine. U prisustvu 39 od 41 delegata zasedanje je otvorio Dušan Mrakić, dosadašnji predsednik FS Beograda. On je pozdravio sve prisutne delegate i goste među kojima su bili generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović i predsednik Organizacije fudbalskih sudija FS Srbije Milan Karadžić.

Pošto su izabrana radna tela Skupštine predstavio se i jedini kandidat za novog predsednika Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković koga je inače predložio za tu funkciju Dušan Mrakić. Nekadašnji fudbalski as OFK “Beograda”, sjajni reprezentativac Jugoslavije i internacionalac u Francuskoj, a kao trener i uspešni selektor “A” reprezentacije Srbije i Crne Gore, neposredno posle održanog govora jednoglasno je izabran za predsednika Fudbalskog saveza Beograda u narednom četvorogodišnjem mandatu od 2019-2023. godine. Tom prilikom Ilija Petković je posebno istakao zadovoljstvo što će biti predsednik jednog modernog saveza kakav je FS Beograda i to u godini kada će on obeležiti 100 godina od osnivanja.

Po izboru Ilija Petković je prezeo ulogu predsedavajućeg na ovom zasedanju Skupštine i zatim su izabrani članovi predsedništva i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda za mandatni period od 2019. do 2023. godine. Sve odluke delegati su doneli jednoglasno, a za potpredsednike su ponovo izabrani Željko Popović i Goran Spasojević.

U Izvršni odbor FS Beograda su pored predsednika Ilije Petkovića i potpredsednika Željka Popovića i Gorana Spasojevića izabrani i Dušan Mrakić, Daragan Ilić, Mirko Gluščević, Dejan Filipović, Branko Babić, Vladimir Matijašević, Bojan Stević i Nenad  Stanojević. Takođe su izabrani i članovi Nadzornog odbora FS Beograda čiji predsednik je Jovan Šurbatović, a članovi Živka Komlenac-Đorđević i Milan Krstić.

Ilija Petković koji će ubuduće zastupati Fudbalski savez Beograda i biti na njegovom čelu se na kraju zahvalio na ukazanom poverenju izrazivši uverenje da će FSB delovati još bolje u narednom periodu i time zatvorio ovu Skupštinu.