IGRE O KOJIMA PRIČA CEO REGION

Last Updated: 14/05/2017Autor

DOGAĐAJI

Sportske igre mladih, četvrte po redu, počele su 12. maja 2017. u Beogradu, posle čega će se takmičenja proširiti na još 30 gradova u našoj zemljii. Svečano otvaranje za Srbiju, zakazano je za 22. maj u Kikindi. Inače, igre se održavaju u tri države (Srbija, BiH, Hrvatska). U mestu Prelog, delegacija SIM Srbije, predvođena predsednicom Ivanom Jovanović, prisustvovala je otvaranju igara za Hrvatsku.

– Čestitam organizatorima, koji organizuju ove višemesečne aktivnosti, u koji će se ne samo mladi ovde iz Preloga, nego i brojni drugi širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine I Srbije imati niz natjecanja. I sve to će se završiti u Splitu, uz osiguravanje troškova od strane organizatora. Biće to jedno veliko finale, lepog druženja i sticanja lepih društvenih i sportskih nadmetanje. Dobro je da sve ovo  ima i međunarodnu dimenziju – istakao je Andrej Plenković.

Ivana Jovanović, je od aprila predsednik Sportskih igara mladih. O ovim sjajnim Igrama kaže.

– Ove Igre zaista imaju dušu i deca uživaju u njima. Mi se trudimo da deci pokažemo šta znači osmeh, zabava I prijateljstvo. Gospodin Zdravko Marić, koji je osmislio Igre još pre 21 godinu, ima veliku energiju. Pozivam sve da prisustvuju Svečanom otvaranju Igara u Srbiji, koje će se održati u lepoj Kikindi. Spremamo spektakl – istakla je Ivana Jovanović.Plenkovic Ivana Jovanovic i Zdravko Maric