It seams that you haven't connected with your Twitter account
29 May, 2023
PočetnaVesti naslovnaIGRE MLADIH OSVOJILE SRBIJU

IGRE MLADIH OSVOJILE SRBIJU

DOGAĐAJI

Sportske igre mladih ove godine su osvojile Srbiju. Ostvareno je mnogo rekorda, a Igre ulaze u završnu fazu. U poslednje dve nedelje Kragujevac je bio domaćin turnira u šest sportova, a odigrani su odlično posećeni turniri u malom fudbalu (Beograd), odbojci na pesku (Srebrno jezero, Sremska Mitrovica, Zaječar, Novi Pazar) i tenisu (Zaječar i Novi Pazar). Ostalo je da se odigraju još turniri u četvrtak u Kuršumliji (odbojka na pesku) i u petak u Beogradu (stoni tenis). A onda je za sredinu jula planirano veliko Državno finale u svim sportovima u Beogradu, gde učestvuju svi pobednici iz svih gradova u kojima su Igre održane ove godine.

U Kragujevcu je karavan sporta, radosti i prijateljstva pokazao da su Igre omiljene među mališanima.  Na otvorenim terenima Sportskog centra “Park” vladala je sjajna atmosfera, a veliki broj dečaka i devojčica ispratio je ovacijama svoju drugaricu Srnu Lazarević, koja je unela plamen i sa zvaničnicima Igara upalila baklju kojim je i zvanično dala znak za početak Sportskih igara mladih u centru Šumadije.

– Kragujevčani vole sport. Sport je opet pobedio. I ovakvi turniri su sjajna stvar i primer kako treba da bude često leti. I da deci leto bude ispunjeno sportom a ne nekim drugim sadržajima – istakao je Dragan Đorđević, koordinator SIM Srbije za Kragujevac.

Posebno su bili zanimljivi turniru i odbojci na pesku. Ovaj veoma atraktivan sport okupio je veliki broj učesnika kod dečaka i devojčica. Na Srebrnom jezeru učesnike je obišao predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

– Veoma nam je drago što su Sportske igre mladih stavili i Srebro jezero na svoju mapu takmičenja. Odbojka i fudbal su sportovi koje mladi iz opštine Veliko Gradište najviše vole. Presrećan sam kada vidim da dečaci i devojčice igraju sport koji vole a pritom im je sve besplatno. Prošle godine smo imali osvajače medalja u Splitu. Nadam se da će tako biti i ovog leta – istakao je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.Sportske igre mladih Srbije Foto SIM (1)