IGRE KOJE SVI VOLE

Last Updated: 12/06/2018Autor

DOGAĐAJI

Početak nedelje ponovo su obeležile Sportske igre mladih, koje su se preselile na jug države. U ponedeljak finalna takmičenja održana su u Kuršumliji, a utorak je bio rezervisan kako bi dobili pobednike za grad Vranje.

Kuršumlija i definitivno voli sport, Kuršumlija i definitivno obožava Sportske igre mladih. Bilo je sjajno biti na svečanom otvaranju za ovaj mali grad. Tribine hale bile su ispunjene do poslednjeg mesta, maskota Viktor je davao dodatni štimung, klinci su uživali. Igre su za ovaj grad u lepoj atmosferi otvorili Dejan Lović (predsednik Skupštine Opštine Kuršumlija), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije), Dragan Petrović (predsednik Sportskog saveza Kuršumlija), Dragan Simić (direktor Sportskog centra), Zorica Mijatović (sportski direktor SIM Srvije), Marija Mihajlović (asistent predsednice ivane Jovanović) i Nikola Milijanović (glavni koordinator Igara za Kuršumliju).

Najduže su trajali dueli u malom fudbalu. Ipak, najzanimljivije je bilo u finalu između dve vatre. Već nekoliko godina neprikosnovena ekipa Atomski mravi, ostala je bez plasmana u Beograd. Njih su u finalu posle velike drame pobedili Tigrovi, sa 2:1 u setovima. Bilo je puno radosti, malo suza i sjajnog navijanja.

Vranje je bio grad u kome su se igrale Sportske igre mladih, po četvrti put. Bilo je lepo videti školarce koji su sa svih strana stizali ispred Sportske hale u Vranju, kako bi prisustvovali Svečanom otvaranju Igara za ovaj grad. Prisutnima su se obratili Nenad Đorđević (član gradskog veća za sport i omladinu grada Vranja), Ivana Jovanović (predsednica Sportskih igara mladih Srbije) i Miroslav Spasić (glavni koordinator SIM za Vranje).

Kao jedan od 20 gradova domaćina Karavana radosti i prijateljstva, u Vranju su na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta, organizovani finalni mečevi u osam sportova. Nadmetanje u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu 3 na 3, tenisu i igri ,,između dve vatre“, organizovano je terenima Sportske hale, Medicinske i Ekonomske škole, Domu učenika kao i na teniskim terenima u Sportskom centru.

Maskota Viktor i u Vranju je izazvao pažnju najmlađih. A ovacije su usledile kada su mladi fudbaleri Dinama, koji su prošle godine pobedili u Splitu, utrčali ka bini sa bakljom. Usledilo je paljenje plamena prijateljstva i Igre su mogle da počnu.

– Ponavljam ovo puno puta, ali to je najvažnije, a to je da su svi koji učestvuju u Igrama, za nas pobednici. Hvala vam što ste zavoleli Sportske igre mladih i želim vam da uživate u sportu koji volite i stičete što više novih prijatelja. Čekaju nas još gradovi Kraljevo i Kragujevac, kao i još nekoliko Coca cola cup turnira u nekoliko mesta Srbije. A onda kreću pripreme za Državno finale, koje će se održati u Beogradu – istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Pozdravljajući decu učesnike ne samo iz Vranja, već iz celog Pčinjskog okruga, kao i goste iz okruženja, gradski većnik Nenad Đorđević poručio je da pored zdravih stilova života, ove igre donose i nova prijateljstva. On je naglasio da smo bogati onoliko koliko imamo pravih prijatelja u životu.

Predsednik Saveza za školski sport Vranja, koji je i glavni koordinator SIM za ovaj grad, Miroslav Mićko Spasić podsetio je tom prilikom da je Vranje najuspešniji predstavnik Srbije na svim do sada održanim finalima u Splitu.