I PORTORIKO POBEĐEN NA KRITU

Last Updated: 30/06/2019Autor

Reprezentacija Srbije do 19 godina zabeležila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu na Kritu, pošto je u drugom kolu D grupe u neizvesnoj završnici savladala Portoriko rezultatom 75:74. Naš tim je odlično otvorio meč i posle prve četvrtine imao veliku prednost – 27:12. Ipak, rival se potpuno vratio u meč već u drugoj deonici, zaustavio naše centre, a uz to je i stao šut Srbije, pa su izabranici selektora Aleksandra Bućana na veliki odmor otišli sa samo tri poena viška – 43:40.

U nastavlu se vodila prilično izjednačena borba, a naš Trifunović je u samoj završnici meča promašio trojku. Portorikancima je ostalo šest sekundi za napad, ali je Santijago promašio i Srbija je mogla da se raduje… U našem timu ponovo je najefikasniji bio Petrušev sa 23 poena, pratili su ga Pecarski sa 21 i Trifunović sa 19 poena.

U prvom meču 2. kola D grupe Francuzi su bili ubedljivi protiv Kine – 119:56, pa će Srbija i Francuska 2. jula u 12.45 odlučivati o prvom mestu u grupi pred drugu rundu takmičenja.

Selektor Aleksandar Bućan:

-Dobro je pobediti i kad ne igraš dobro. Početak utakmice je bio potpuno u našoj kontroli, kompletna prva četvrtina kao i prvih nekoliko minita druge, kada smo stigli i do najveće razlike, posle čega smo odustali od napina timske igre koji nam je doneo prednost. Stekao sam utisak da je pored slabe igre u odbrani u podvesti igrača bila prisutna crta samoisticanja koja je mogla skupo da nas košta. Protivnik je postigao mnogo poena iz nasih izgubljenih lopti kao i iz tranzicije, dok je nama nedostajao učinak igrača sa klupe.

Meč sa Francuskom odlučuje o prvom mestu u grupi.

-Rezultat poslednje utakmice u grupi protiv Francuske će odrediti kvalitet protivnika protiv kojih ćemo igrati od osmine finala do kraja takmičenja. Međusobno se dobro poznajemo, svesni smo da protivničku ekipu predstavljaju u antropometrijskom i motoričkom aspektu kvalitetni igrači. Dobro je što imamo dan takmičarske pauze, kako bismo mogli da se oporavimo i dodatno pripremimo za utakmicu protiv Francuske i za osminu finala.

SRBIJA: Petrušev 23 (10 sk), Mićović 1, Islamović, Paunović 6 (9 sk, 5 as), Trifunović 19 (5 as), Cerovina 2, Vasiljević, Pecarski 21 (14 sk), Grbović, Ilić 3 (8 sk), Ćubić, Kuzmanović.