I KAMERUNKE LAK ZALOGAJ

Last Updated: 03/12/2017Autor

RUKOMET

Ženska reprezentacija Srbije upisala je još jednu ubedljivu pobedu na Svetskom prvenstvu  Srpkinje su u drugom meču grupe D, ponovo bile ubedljive, s tim što je ovog puta protivnik bio sa drugog kontinenta. Posle Kine (43:23), stradao je i Kamerun 34:21 (20:9). Više od hiljadu gledalaca na tribinama Arene Lajpcig bilo je na nogama u 14. minutu, kada su simpatične Kamerunke pri rezultatu 9:0 za našu selekciju, iz sedmerca postigle prvi pogodak na meču. Ozbiljan pristup u odbrani od samog starta, doneo je seriju lakih golova timu selektora Ljubomira Obradovića, koji je i ovog puta rotirao sve raspoložive snage.

Druga rutinska pobeda reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Srpkinje su lako i ubedljivo rešile meč sa Kamerunom 34.21 (20:9) u svoju korist i tako napravile najbolju moguću uvertiru za ono što sledi u narednim danima.

– Ovo je dobra uvertira za tri važne utakmice koje nas čekaju. Prezadovoljan sam odnosom devojaka, trudile su se i odigrale dobro oba meča. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu u nastavku prvenstva.

Kamerunkama je bilo potrebno uvodnih 14 minuta da savladaju Katarinu Tomašević. Iskusni golman našeg državnog tima pokazala je da je u formi:

– Kamerun nije bio ravnopravan protivnik. Ove dve utakmice su bile lagane za nas. Najvažnije je da smo dobro otvorili, da smo sa ove dve pobede prošli u drugi krug i idemo dalje. Čekamo Nemačku. Sviđa mi se kako ekipa izgleda. Odbrana dobro funkcioniše. Očekivali smo ovakav start, da će nam Kina i Kamerun poslužili da podižemo nivo forme. Prvenstvo praktično počinje u utorak. Iskreno se nadam da će protiv Nemačke biti još bolje.

U narednom meču Srbija se sastaje sa selekcijom Nemačke (utorak, 18 časova).

SRBIJA: Tomašević(9 odbrana), Čolić (7 odbrana), Radosavljević 6, Krpež-Šlezak 6, Lekić, Števin 2, Lavko, Damnjanović 1, Nikolić 3, T.Radojević 1, Pop-Lazić 2, D.Radojević 3, Obradović 5 , Stoiljković 1 , Cvijić 2, Dmitrović 2.

KAMERUN: Mbediag(1 odbrana), Abiabakon(4 odbrane), Avu (3 odbrane), Ngo 2, Nhoupaugnigini 1, Mahala 1, Jouh 1, Mosi 2, Dijepmo, Ndongo, Touba 5, Joučumi 1, Esam, Baniomo 2, Njampou 2, Atanagana 5.