I KADETI U ELIT RUNDI KVALIFIKACIJA ZA PLASMAN NA EP

Last Updated: 31/10/2019Autor

Posle mnogo neizvesnosti, plasman u elit rundu kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope izborila je i kadetska selekcija Srbije (U17). Izabranici selektora Dejana Brankovića igrali su nerešeno sa Mađarskom – 0:0 u Minsku, i tako zahvaljujući pobedi protiv Belorusije (2:1), u drugom kolu, uspeli da anuliraju minus iz meča sa Letonijom (1:2) i overe vizu za elit rundu kvalifikacija. Podvig kadeta dobija na težini ako se zna da su Belorusiju pobedili sa igračem manje, a do remija sa Mađarskom ponovo su morali da ulože dodatni napor, jer su od 66. minuta, zbog isključenja Stankovića, na terenu ostali sa 10 igrača.

Na ovaj način kadeti su zaokružili dobre rezultate svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, jer prethodno su omladinci (U19) u konkurenciji Španije, Rumunije i Litvanije izborili plasman u elit rundu, kao i obe ženske selekcije (U17W i U19W). Kadetkinje su bile uspešne u konkurenciji Češke, Gruzije i Ukrajine, a omladinke su uspeh ostvarile u grupi sa Engleskom, Belorusijom i Kiprom.

Sve selekcije imaće uskoro žreb za elit rundu kvalifikacija koje su na programu u prvoj polovini iduće godine.

MAĐARSKA: Šenko, Torok, Zinger, Žuhi, Stojka, Kovač, Farkaš ( od 62, Horvat), Nemet /od 78. Šenderi), Bakoš (od 90+4. Kipsal), Helembai.

SRBIJA: Ćopić, Bojat, Đorđević, Subotić, Miodragović, Stanković, Petković, Bačanin, Cvetićanin (od 88. Stojanović), B.Krstić (od 71. Miletić), Ajdar.