HOKEJAŠICE BASK-a ZOVU NA EVROPSKO KLUPSKO PRVENSTVO

Last Updated: 14/02/2019Autor

DVORANSKI HOKEJ

Beograd i hokejašice BASK-a narednog vikenda, 16. i 17. februara, biće domaćini zanimljivog takmičenja, Evropskog klupskog prvenstva u dvoranskom hokeju za žene čelendž grupe II. Višestruki prvak Srbije u dvoranskom hokeju i hokeju na travi dočekaće prvake Danske, Finske i Gruzije, čime će praktično početi proslava 70 godina postojanja hokeja u Beogradu i Srbiji.

Ženska ekipa HK BASK 13 puta osvajala je prvenstvo Srbije u dvoranskom hokeju i osam puta prvenstvo Srbije u hokeju na travi. Dugi niz godina predstavlja Srbiju na evropskim klupskim prvenstvima u obe konkurencije, a najveći uspeh postignut je 2008. godine u Ankari, kada je osvojeno treće mesto. Osnovni cilj u godini jubileja je plasman u viši rang.

BASK će se na takmičenju, koje će se održati u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici, predstaviti u sledećem sastavu: Marija Marković, Branka Bojanić, Mina Jeremić, Petra Vujašević, Martina Šekularac, Marija Obradović, Ana Živković, Mina Petrović, Sabina Calbert, Žanet Guganović, Jelena Vitković, Jelena Miličević, Melisa Bojčić, Dora Senpeteri, Tijana Ušumović i Klaudija Čizmadija. Trener je Radoje Obradović, a tim menadžer Petar Polimac.

Satnica

Subota

11.15 Porovo HC – Ukimerion Kutaisi

12.30 BASK –  Kopenhagen

17.00 Ukimerion Kutaisi – Kopenhagen

Nedelja

08.30 Porovo – Kopenhagen

09.45 Ukimerion Kutaisi – BASK

13.45 utakmica za treće mesto

15.15 utakmica za prvo mesto

16.30 Ceremonija dodele pehara i medalja