It seams that you haven't connected with your Twitter account
24 February, 2024
PočetnaHokej na leduHOKEJAŠI BEZ NASTAVKA PUTA KAO ZOI

HOKEJAŠI BEZ NASTAVKA PUTA KAO ZOI

Hokejaši Srbije nisu uspeli da u odlučujućem duelu na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru u Sisku savladaju domaćine, pa se u nastavak kvalifikacija plasirala reprezentacija Hrvatske posle pobede od 2:1. U čvrstoj i neizvesnoj utakmici oklopnici Hrvatske imali su za pak više sreće. Orlovi su u prvoj trećini propustili da iskoriste prednost čak dva igrača više i da posle vođtva domaćina od 1:0 uđu mirnije u nastavak meča.

U drugom delu, Mirko Đumić je izjednačio, ali i jedni i drugi su igrali savršenu odbranu, pa se do gola moglo samo uz grešku protivnika. U odlučujućoj trećini, još jednom su Orlovi propustili prednost dva igraač, a onda je i Đumić, strelac jedinog gola za Srbiju promašio penal u 47. minutu, pa je 145 sekundi pre kraja usledila kazna. Luka Mikulić savladao je Arsenija Rankovića za konačnih 2:1 i prolaz Hrvatske u dalje kvalifikacione runde. Iako su bili skoro izjednačeni po broju šuteva, oklopnici Srbije nisu uspeli da realizuju šanse koje su imali. I pored poraza, na golu je još jednom neverovatan bio Ranković sa 29 odbrana.

SRBIJA: Rankvić, Mitić, Novaković, Anić, Đumić, Subotić, Vučurević, Luković, Podunavac, Radosavljević, Bjelogrlić, Pajić, Marković, Španjević, Čengeri, Grković, Leštarić, Popović, Dragović, Cvik, Mladenović, Mitrović. Selektor: Džon Trip.

HRVATSKA: Rosandić, Štimac-Rojtinić, Goršić, Puzić, Srketić, Kanae, Fičur, Mikulić, Kegalj, Vedli, Kaleb, F. Jarcov, Mirić, Tadić, Kramarić, L. Jarcov, Sakić, Čunko, Brenccun, Ličina, Pauović, Čizmadija, Canić. Selektor: Danijel Kolombo.