HOKEJAŠI BEZ NASTAVKA PUTA KAO ZOI

Last Updated: 15/12/2019Autor

Hokejaši Srbije nisu uspeli da u odlučujućem duelu na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru u Sisku savladaju domaćine, pa se u nastavak kvalifikacija plasirala reprezentacija Hrvatske posle pobede od 2:1. U čvrstoj i neizvesnoj utakmici oklopnici Hrvatske imali su za pak više sreće. Orlovi su u prvoj trećini propustili da iskoriste prednost čak dva igrača više i da posle vođtva domaćina od 1:0 uđu mirnije u nastavak meča.

U drugom delu, Mirko Đumić je izjednačio, ali i jedni i drugi su igrali savršenu odbranu, pa se do gola moglo samo uz grešku protivnika. U odlučujućoj trećini, još jednom su Orlovi propustili prednost dva igraač, a onda je i Đumić, strelac jedinog gola za Srbiju promašio penal u 47. minutu, pa je 145 sekundi pre kraja usledila kazna. Luka Mikulić savladao je Arsenija Rankovića za konačnih 2:1 i prolaz Hrvatske u dalje kvalifikacione runde. Iako su bili skoro izjednačeni po broju šuteva, oklopnici Srbije nisu uspeli da realizuju šanse koje su imali. I pored poraza, na golu je još jednom neverovatan bio Ranković sa 29 odbrana.

SRBIJA: Rankvić, Mitić, Novaković, Anić, Đumić, Subotić, Vučurević, Luković, Podunavac, Radosavljević, Bjelogrlić, Pajić, Marković, Španjević, Čengeri, Grković, Leštarić, Popović, Dragović, Cvik, Mladenović, Mitrović. Selektor: Džon Trip.

HRVATSKA: Rosandić, Štimac-Rojtinić, Goršić, Puzić, Srketić, Kanae, Fičur, Mikulić, Kegalj, Vedli, Kaleb, F. Jarcov, Mirić, Tadić, Kramarić, L. Jarcov, Sakić, Čunko, Brenccun, Ličina, Pauović, Čizmadija, Canić. Selektor: Danijel Kolombo.