GODINA NAPRETKA

Last Updated: 21/06/2018Autor

STRELJAŠTVO

Na današnjoj, redovnoj godišnjoj sednici Skupštine Streljačkog saveza Srbije, jednoglasno su usvojeni izveštaji o radu za 2017. i planovi za 2018. godinu. Sumirajući učinjeno u proteklih 12 meseci, predsednik SSS Nenad Putnik je istakao da je iza Saveza teška godina, u kojoj je urađeno mnogo toga kako na takmičarskom tako i na organizacionom planu. Srpski strelci su održali kontinuitet uspeha, na velikim takmičenjima u 2017. osvojeno je 20 medalja, oborena su dva svetska rekorda

Kad je o učinku na organizacionom planu reč, u izveštaju je naglašeno da je Savez nastavio aktivnosti rešavanja statusa strelišta Careva ćuprija i izgradnje Nacionalnog trenažnog centra.

Postignut je i vrlo značajan naredak u dogovorima sa Ministarstvom omladine i sporta oko izgradnje malokalibarskog strelišta u Košutnjaku… Aktivnost Saveza je usmerena i ka izgradnji strelišta u Kraljevu, rekonstrukciju malokalibarskog strelišta u Valjevu, Kraljevskog strelišta na Oplencu i strelišta u Trsteniku i Topoli.

Prvi put posle nekoliko godina Savez je, istakao je Putnik, godinu završio sa pozitivnim finansijskim bilansom (oko 1,5 miliona dinara).

– Izveštaju o radu u prošloj godini možemo da dodamo brojne aktivnosti u u 2018. Odnedavno, SSS ima i generalnog sponzora , „Telekom Srbije“. Na dosadašnjim međunarodnim takmičenjima u ovoj godini strelci su imali mnogo uspeha. Takođe,  uspeli smo da popravimo imidž Saveza i saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, koji na nas gleda kao odlične saradnike. Nastavljamo kvalitetnu saradnju i sa Olimpijskim komitetom Srbije i Sportskim savezom Srbije – naglasio je Putnik.

Napomenuto je da je streljaštvo je zadržalo prvu kategoriju olimpijskog sporta, sa 15 nosilaca stipendija, 41 kategorisanim sportistom i 28 sudija sa A i B licencom Svetske streljačke federacije.

Glavni takmičarski ciljevi u 2018 vezani su za Svetsko prvenstvo, koje će u septembru biti održano u Čangvonu, kada će se deliti i prve kvote za OI u Rio de Žaneiru.

Jedan od organizacionih zadataka je već ispunjen obezbeđivanjem generalnog sponzora. Savez će se posebno pozabaviti strategijom omasovljenja mlađih kategorija, a u sklopu toga je i već pokrenuta akcija uvođenja discipline trostav vazdušnom puškom za kadete i mlađe juniore. Nastaviće se sprovođenje Kampova perspektivnih strelaca.

Obavljeni su i izbori za jednog člana Upravnog odbora iz Izborne jedinice Istočni takmičarski region, jer na prethodnoj Izbornoj skupštini niko od kandidata nije dobio dovoljan broj glasova. Za novog člana UO jednoglasno je izabran Dragan Milosavljević, kandidat kragujevačkog „Čika Mate“.

Sednici je prisustvovalo 50 od 75 delegata sa pravom glasa.