GENERALNA PROBA ZA EVROPSKO UNIVERZITETSKO PRVENSTVO

Last Updated: 29/06/2017Autor

VESLANJE

Na redu je druga od tri epizode sadržajnog i uzbudljivog ovogodišnjeg veslačkog programa na jezeru Palić. Posle II Regate Kupa Srbije, održane početkom ovog meseca, Palićko jezero će od 30. juna do 2. jula 2017. biti poprište 55. internacionalne regate „Vojvodina Open“. Ona će predstavljati uveriru za kulminaciju veslačke serije u ovom mestu nadomak Subotice koja će uslediti kroz dve nedelje, kada će se održati Evropsko univerzitetsko prvenstvo. Na tradicionalnoj regati „Vojvodina Open“, koju organizuje Veslački klub Palić uz pokroviteljstvo Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Mesne zajednice Palić i kompanija „Birografika MB“, „Jaffa & Banini“, „Knjaz Miloš (Aqua Viva)“, „Gigatron“, „Mony“, „Ellzet Certa“ i „Hemotehna, za odličja u 396 posada boriće se preko 400 veslača i veslačica iz četiri evropske zemalje. Pored Srbije među 26 klubova koji će imati predstavnike na jezeru Palić biće i takmičari iz Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

– Nadamo se da će i ovogodišnja regata „Vojvodina Open“ opravdati epitet jednog od najznačajnijih i najjačih veslačkih takmičenja u regionu a i šire. Kao i svake godine i ove će se ogledati veslači i veslačice u svim uzrasnim kategorijama i to u svim veslačkim disciplinama. Pripreme za ovaj događaj su odavno završene i Veslački klub Palić potpuno spremno dočekuje predstojeće takmičenje, a sigurni smo da će svi učesnici biti zadovoljni svim segmentima organizacije – kazao je generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od glavnih organizatora ovog takmičenja Vladimir Antić.

Po njegovim rečima predstojeća regata će biti i generalna provera za Evropsko univerzitetsko prvenstvo na jezeru Palić od 13. do 16. jula.

– Veslački klub Palić i Danubius 1885 su tehnički organizatori Evropskog univerzitetskog prvenstva tako da ćemo na „Vojvodina Open“ imati poslednju priliku da u takmičarkim uslovima testiramo opremu i sve ostale detalje pred najveći kontinentalni skup studentskih čamaca. S tim u vezi na „Vojvodina Open“, u svojevrsnoj inspekciji, biće i delegati iz Evropske univerzitetske sportske asoscijacije. Takođe, u okviru programa „Vojvodina Open“ i ove godine ćemo imati trku studentskih osmeraca, a neke od njih ćemo svakako gledati i kroz dve nedelje – istakao je Antić.

U petak, prvog dana regate, čiji su prijatelji Javno preduzećePalić Ludaš, Park Palić, Opšta bolnica Subotica, Dom zdravlja Subotica – Hitna medicinska pomoć, Crveni krst Srbije – Crveni krst Vojvodine, kvalifikacione trke stratuju u 17 časova. Dan kasnije finala su u 8,30 časova, a u 16,30 č počinju kvalifikacije za nedelja finala. Okršaji za medalje u nedelju, poslednjeg dana regate, počinju, takođe, u 8,30 č.