GALEB NA PRIPREMAMA U GRČKOJ

Last Updated: 24/01/2019Autor

TEKVONDO

Prva ekipa seniora otputovala je na poslednje, petodnevne pripreme pred početak sezone. Ovoga puta destinacija je Grčka, gde će Dragan Jović u subotu i nedelju, posle već dva seminara koje je vodio u Španiji i Švajcarskoj, održati seminar namenjen trenerima i takmičarima u organizaciji “bratskog” kluba Posejdonas iz Soluna.

-Pred početak jake sezone, koja očekuje takmičare Galeba i reprezentativce Srbije, učestvovaćemo na mini pripremama u klubu Posejdonas, a ja ću voditi seminar namenjen trenerima i takmičarima. To će ujedno biti i prilika da se naši borci oprobaju u mečevima sa različitim takmičarima, kako bi se što pre pripremili za brojna i sasvim sigurno naporna takmičenja koja ih očekuju u narednim mesecima. Za prvu ekipu seniora, svaki turnir je od izuzetne važnosti budući da oni za cilj imaju da sakupe što više bodova za olimpijsku listu kako bi se kvalifikovali za Tokijo 2020. Milica je za sada na trećoj poziciji, Tijana je na četvrtoj a Vanja na osmom mestu. Da bi sačuvale te pozicije, i naravno nastavile da se penju, moraju da sakupljaju bodove – ističe Dragan Jović.

Osim mini trening kampa tekvondo klub Posejdonas organizovao je i cereminiju dodele priznanja grčkim ali i našim olimpijskim osvajačicama u tekvondou, ali i Hedayu Malak iz Egipta koja se nalazi u Srbiji na pripremama (bronzana iz Rija 2016).

-Zaista divan gest kluba Posejdonas i njihovih lidera Algirisa Balisa i Eleni Tankou, i izuzetno smo zahvalni što su nas uvrstili u ceremoniju čiji je cilj da se oda čast olimpijskim šampionima još od 2004. godine na ovamo. Pre svega, priznanja će da prime grčki osvajači olimpijskih medalja Aleksandros Nikolaidis, Elisavet Mistakidou, Mihail Murucus, zatim Hedaja Malek koju sam spomenuo ali i naše devojke Milica Mandić i Tijana Bogdanović – ističe Jović.