It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 September, 2023
PočetnaFutsalFUTSALERI PROTIV FINSKE ZA PLASMAN NA SP

FUTSALERI PROTIV FINSKE ZA PLASMAN NA SP

Veliki uspeh futsal reprezentacije Srbije koja je na turniru u Nišu izborila baraž za plasman na Prvenstvo sveta. Rival Orlovima za odlazak u Litvaniju biće selekcija Finske koja je u grupi sa Portugalom i Italijom priredila veliko iznenađenje i eliminisala Italijane. Posle fenomenalnog učinka i pobeda protiv Ukrajine i Francuske, izabranici selektora Gorana Ivančića imali su priliku da u meču sa Španijom, jednom od najboljih selekcija na svetu, izbore remi i tako overe direktan plasman, ali i ovako je ostvaren ogroman uspeh.

Za razliku od prethodnih duela, istina sada i oslabljena neigranjem Rakića koji je dobio crveni karton u meču sa Francuskom, Srbija nije dobro ušla u meč. Nekoliko grešaka u uvodnim minutima susretima omogućili su Španiji da lako dođe do prvog, a onda i drugog gola. Blistao je u tim trenucima golman Momčilović koji je u nekoliko situacija sprečio još ubedljivije vođstvo Španaca.

Koliko je pad koncentracije u tim uvodnim minutima utakmice koštao Srbiju najbolje se videlo u kasnijem toku meča, jer pokazalo se da naša selekcija ima ogroman potencijal. Hrabra igra sa dosta rizika i gol Pršića sa penala, gol koji je vratio nadu da i nemoguće može postati moguće. Sada se prvak sveta i višestruki prvak Evrope branio i strepeo za konačan ishod. Imali su tada Španci i pomoć sudija koji nisu sudili nekoliko viđenih prekršaja u našu korist.

I kada se činilo da je izjednačenje blizu, jer smo imali jednu-dve prilike koje su bile u rangu stopostotnih, Španija je ponovo iskoristila trenutak nepažnje i posle dobre akcije Bebe je ponovo bio strelac. Slavili su Španci, ali po svemu prikazanom Srbija je potvrdila da se nalazi među najboljim evropskim selekcijama i da u futsalu imamo lepu budućnost. U Nišu je ostvaren veliki uspeh, ostala su još dva koraka i nada da se nađemo među šest evropskih selekcija koje će izboriti plasman na Prvenstvo sveta u Litaviniji. Plej – of dueli sa Finskom na programu su 9. i 12 aprila.

ŠPANIJA: Žuanjo, Ortiz, Lozano, Adri, Raul Kampos. Karlos Baron, Ruiz, Bebe, Torla, Solano, Andresito, Adolfo, Rafa Usin, Del Olmo.

SRBIJA: Momčilović, Petrov, Tomić, Pršić, Vesić. Vulić, Aleksić, Matijević, Ramić, Lazarević, Simić, Stojković, Ristić. Selektor Goran Ivančić.