FUTSALERI PROTIV FINSKE ZA PLASMAN NA SP

Last Updated: 05/02/2020AutorTags:

Veliki uspeh futsal reprezentacije Srbije koja je na turniru u Nišu izborila baraž za plasman na Prvenstvo sveta. Rival Orlovima za odlazak u Litvaniju biće selekcija Finske koja je u grupi sa Portugalom i Italijom priredila veliko iznenađenje i eliminisala Italijane. Posle fenomenalnog učinka i pobeda protiv Ukrajine i Francuske, izabranici selektora Gorana Ivančića imali su priliku da u meču sa Španijom, jednom od najboljih selekcija na svetu, izbore remi i tako overe direktan plasman, ali i ovako je ostvaren ogroman uspeh.

Za razliku od prethodnih duela, istina sada i oslabljena neigranjem Rakića koji je dobio crveni karton u meču sa Francuskom, Srbija nije dobro ušla u meč. Nekoliko grešaka u uvodnim minutima susretima omogućili su Španiji da lako dođe do prvog, a onda i drugog gola. Blistao je u tim trenucima golman Momčilović koji je u nekoliko situacija sprečio još ubedljivije vođstvo Španaca.

Koliko je pad koncentracije u tim uvodnim minutima utakmice koštao Srbiju najbolje se videlo u kasnijem toku meča, jer pokazalo se da naša selekcija ima ogroman potencijal. Hrabra igra sa dosta rizika i gol Pršića sa penala, gol koji je vratio nadu da i nemoguće može postati moguće. Sada se prvak sveta i višestruki prvak Evrope branio i strepeo za konačan ishod. Imali su tada Španci i pomoć sudija koji nisu sudili nekoliko viđenih prekršaja u našu korist.

I kada se činilo da je izjednačenje blizu, jer smo imali jednu-dve prilike koje su bile u rangu stopostotnih, Španija je ponovo iskoristila trenutak nepažnje i posle dobre akcije Bebe je ponovo bio strelac. Slavili su Španci, ali po svemu prikazanom Srbija je potvrdila da se nalazi među najboljim evropskim selekcijama i da u futsalu imamo lepu budućnost. U Nišu je ostvaren veliki uspeh, ostala su još dva koraka i nada da se nađemo među šest evropskih selekcija koje će izboriti plasman na Prvenstvo sveta u Litaviniji. Plej – of dueli sa Finskom na programu su 9. i 12 aprila.

ŠPANIJA: Žuanjo, Ortiz, Lozano, Adri, Raul Kampos. Karlos Baron, Ruiz, Bebe, Torla, Solano, Andresito, Adolfo, Rafa Usin, Del Olmo.

SRBIJA: Momčilović, Petrov, Tomić, Pršić, Vesić. Vulić, Aleksić, Matijević, Ramić, Lazarević, Simić, Stojković, Ristić. Selektor Goran Ivančić.