FUTSALERI CILJAJU SP

Last Updated: 01/02/2020AutorTags:

Futsal reprezentacija Srbija obradovala je naciju mnogo puta, a sada se pred njom nalazi novi izazov i veoma teški mečevi na putu do plasmana na Prvenstvo sveta u Litvaniji. Narednih pet dana u Nišu se održava elit kvalifikacioni turnir na kome učestvuju Srbija, Ukrajina, Francuska i Španija, samo prvoplasirana selekcija izboriće direktan plasman na Prvenstvo sveta, a drugoplasiranu reprezentaciju očekuju baraž dueli. Pred današnji (1.februar – 16,30) meč sa Ukrajinom, pred novinarima su bili selektor Goran Ivančić, kapiten Miloš Simić i Marko Pršić…

-Očekuje nas izuzetno važan i veoma težak turnir. Nismo imali sreće sa žrebom, dobili smo najtežu grupu, ali ne želim da kukamo, hoću da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Odradili smo dobre pripreme, igrači su došli spremni na okupljanje. Odigrali smo tri utakmice zatvorenog tipa protiv Hrvatske, zadovoljan sam celim tokom priprema, a ovde smo uradili završni deo – rekao je selektor Goran Ivančić.

Kadrovska situacija…

– Imali smo mali peh, pre svega vezano za golmana Momčilovića koji je u decembru imao operaciju i nedavno povredu Radovanovića koji neće da nastupa u predstojećim mečevima u Nišu. Umesto njega sa nama je Darko Ristić, tako da je sada kompletirana ekipa koja će igrati naredne duele.

O Ukrajini…

-Prva utakmica je uvek jako važna. Ukrajina je neugodan protivnik, veoma disciplinovana selekcija koja je na kraju krajeva bolje rangirana selekcija od nas. Neće nam biti lako, ali mislim da smo dorasli ovom izazovu. Imamo mladu ekipu i verujem da ćemo imati šta da pokažemo. Očekujem da ekipa da sto odsto svojih mogućnosti a za koji ishod će to biti dovoljno, videćemo – rekao je selektor Goran Ivančić.

Kapiten Miloš Simić ne krije da je prvi meč od velikog značaja za dalji tok turnira…

-Nema tu mnogo filozofije, veoma je važno da dobro otvorimo turnir kako bi kasnije imali čemu da se nadamo. Prvoplasirana ekipa ide direktno na Svetsko prvenstvo, a drugoplasirana selekcija u baraž. Neophodno je, dakle, da protiv Ukrajine damo svoj maksimum, a onda posle da razmišljamo o Francuskoj i Španiji. Idemo korak po korak.

O Ukrajini…

-Selektor je već rekao da se radi o disciplinovanoj ekipi, ali mi smo spremni i nemamo čega da se plašimo – jasan je Miloš Simić.

Jedan od aduta u mečevima sa Ukrajinom, Francuskom i Španijom je i Marko Pršić…

-Volim da igram u Nišu pred uvek punim trbinama u hali „Čair“ i svi znamo kakav je Niš domaćin. Ne bih da se ponavljam, selektor i kapiten su već sve rekli, ja bih samo poželeo da ovde u Nišu sve bude kao na EP u Beogradu 2016. i da kapiten reši meč protiv Ukrajine kao tada u četvrfinalu Prvenstva Evrope. I to neka bude pozivnica za duel protiv Ukrajine. Moramo svi biti silno motivisani sve vreme turnira, samo tako možemo ostvariti cilj i plasirati se na Prvenstvo sveta. Realno, grupa je toliko jaka i izjednačena da će odlučivati nijanse, detalji, a upravo ta motivisanost može na kraju da bude faktor odluke – ne ostavlja dilemu Marko Pršić.