FUDBALERI ZVEZDE DOMINANTNO ODBRANILI ŠAMPIONSKI TRON

Last Updated: 07/05/2019Autor

Crvena zvezda je odbranila tron, dva kola pre kraja i matematički je postala novi šampion. Sigurno, snažno, dominantno, samo sa jednim porazom i tri remija u 35 utakmica. Po receptu iz prošle sezone. Ispostavilo se da je na prvoj „meč-lopti“ protiv Mladosti bio dovoljan i bod, ali ovi Milojevićevi Spartanci nisu navikli da idu lakšim putem, pa su sa desetoricom izborili trijumf da utisak bude kompletan.

– Presrećan sam zbog druge titule zaredom koju je osvojila ova generacija – ponosan je Vujadin Savić, kapiten crveno-belih. – Za nas je jubilarna 30., što znači da ćemo uskoro da dodamo treću zvezdicu na naš grb. Izuzetno mi je drago što ćemo i po tome ući u istoriju. Dokazali smo da imamo ekipu sa jakim karakterom, koja je iz teške situacije, sa desetoricom na terenu, uspela da postigne gol i pobedi. Fudbaleri Mladosti su nas dobro namučili. Naterali su nas da mnogo trčimo, izvučemo maksimum. Nije bilo lako i zato je pobeda još lepša.

Skoro zimski dan pred Đurđevdan nije opravdanje što je na tribinama bilo samo osam hiljada navijača. Ova neustrašiva generacija zaslužila je veću podršku, čak da su padale i „ćuskije“. Zato je pravo slavlje najavljeno za 19. maj, na poslednjem meču protiv Napretka.

– Očekivali smo punije tribine. Ipak, hvala svima koji su došli po hladnom vremenu da budu uz nas. Nadam se da će naši navijači 19. maja napuniti stadion bar kao prošle godine. To bi bilo lepo, mislim da smo zaslužili, kako bismo svi zajedno proslavili jubilarnu 30. titulu i 30. rođendan „delija“. Spremamo i mi igrači nešto posebno za taj dan. Ne želim još da otkrivam šta, to je iznenađenje.

Vezista Branko Jovičić ističe i hvali snažan, šampionski duh ove Zvezdine generacije.

– Drugu godinu smo zajedno, oborili smo nekoliko rekorda, pokazali u Evropi da sa svima možemo da se nosimo. Najbolji smo u Srbiji, želimo da dominaciju potvrdimo osvajanjem duple krune. Zato o slavlju još ne razmišljamo, biće najslađe ukoliko i Kup vratimo na „Marakanu“ – jasan je Jovičić.

(Izvor, foto www.novosti.rs)