FORMIRAN SAVET VSS

Last Updated: 04/07/2017Autor

VESLANJE

Shodno novom Statutu Veslačkog saveza Srbije u subotu, 1. jula 2017, na Paliću, za vreme održavanja 55. internacionalne regate “Vojvodina Open”, formiran je Savet VSS koga čine predstavnici svih klubova, članova Saveza. Konstitutivnoj, a potom i prvoj radnoj sednici Saveta prisustvovali su predstavnici 11 klubova, kao i vrhuška VSS – predsednik VSS Darko Majstorović, predsednik Izvršnog odbora Viktor Nikolić, potpredsednik Borislav Savić i generalni sekretar Nebojša Jevremović. Na osnovu ovlašćenja prvog čoveka srpskog veslanja Darka Majstorovića, potpredsedniku Borislavu Saviću poverena je uloga vođenja Saveta i koordinisanja rada između klubova i VSS, s čime su se složili predstavnici svih klubova.

Inače, prva sednica Saveta VSS je protekla u konstruktivnoj i otvorenoj diskusiji o mnogim aktuelnim temama. Utisak svih je bio da će formiranje ovog tela značajno doprineti unapređenju komunikacije između klubova i Saveza, kao i efikasnijem rešavanju svih problema s kojima se suočavaju klubovi, sve sa ciljem daljeg napretka srpskog veslanja. Takođe, najavljeno je da će do kraja godine biti održane još dve sednice Saveta VSS.

 

“Izbori” za svetska prvenstva za seniore do 23 godine i juniore

Srebrno jezero će u četvrtak, 6. jula 2017, a po potrebi i u petak, 7. jula, biti domaćin Izborne regate za sastav reprezentacija za za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Plovdivu od 19. do 23. jula i Svetsko prvenstvo za juniore u Trakaiju od 2. do 6. avgusta. Tehnički sastanak je zakazan za četvrtak od 7,30 časova u restoranu “Talia”, a sat i po kasnije biće održane prve trke. Istog dana, od 18 časova, na program su druge trke. Ukoliko bude bilo potrebe, tj. ako se posle prve dve trke ne budu znale najbolje posade, u petak od 9 časova biće održane svojevrsne majstorice.