It seams that you haven't connected with your Twitter account
28 January, 2023
PočetnaFudbalFK MINEL IZ RIPNJA OSVAJAČ TROFEJA VOŽDOVCA 2019

FK MINEL IZ RIPNJA OSVAJAČ TROFEJA VOŽDOVCA 2019

FK Minel osvajač je tradicionalnog turnira u fudbalu “Trofej Voždovca”, koji se vec šest godina igra u organizaciji GO Voždovac i Sportskog saveza GO Voždovac. U okviru grupe B ovog turnira koja se igrala u Ripnju, FK Minel je igrao nerešeno protiv ekipe FK Avala(2:2), pobedio FK Pinosavu(3:1), a onda u polufinalu ubedljivo savladao FK Rekreativo 011(4:0). Finalna utakmica igrana je terenu superligaša FK Voždovac, na popularnom krovu TC Stadion u Zaplanjskoj, a protivnik Minela bio je zonaš FK Torlak iz Kumodraža. Jedini gol na meču postigao je Darko Blažić i doneo veliku radost Ripanjcima koji su u velikom broju ispunili tribine. Pored pehara za prvo mesto, još jedan trofej završio je u Ripnju, pošto je kapiten pobedničke ekipe, Dušan Cvetković proglašen za najboljeg igrača turnira.

FK Minel postoji od 1956. godine, a nakon privatizacije fabrike koja je finansirala klub, seniroski tim je ugašen 2004. godine i sve do 2014. klub je imao samo mlađe kategorije. Mlada uprava koju predvode predsednik Nenad Janković, potpredsednik Igor Božić, sekretar Jelena Joksimović i član Dušan Cvetković koji je i aktivan igrač, zadržala je staro ime zbog tradicije i uspela za par godina da uslove za rad podigne na visok nivo, da formira jaku seniorsku ekipu i da vrati fudbal u Ripnju na velika vrata. Pored seniora trenutno na terenu pored Topčiderke trenira i preko 70 dečaka, a petlići i kadeti su osvajači šampionskih titula u prethodno završenoj sezoni.

Uz pomoć GO Voždovac, MZ Ripanj i privatnika koji imaju želju da pomognu, FK Minel ima ambicije da postane član Prve beogradske lige, a za nekoliko godina i stabilan član Zonske lige.