FK MINEL IZ RIPNJA OSVAJAČ TROFEJA VOŽDOVCA 2019

Last Updated: 16/08/2019Autor

FK Minel osvajač je tradicionalnog turnira u fudbalu „Trofej Voždovca“, koji se vec šest godina igra u organizaciji GO Voždovac i Sportskog saveza GO Voždovac. U okviru grupe B ovog turnira koja se igrala u Ripnju, FK Minel je igrao nerešeno protiv ekipe FK Avala(2:2), pobedio FK Pinosavu(3:1), a onda u polufinalu ubedljivo savladao FK Rekreativo 011(4:0). Finalna utakmica igrana je terenu superligaša FK Voždovac, na popularnom krovu TC Stadion u Zaplanjskoj, a protivnik Minela bio je zonaš FK Torlak iz Kumodraža. Jedini gol na meču postigao je Darko Blažić i doneo veliku radost Ripanjcima koji su u velikom broju ispunili tribine. Pored pehara za prvo mesto, još jedan trofej završio je u Ripnju, pošto je kapiten pobedničke ekipe, Dušan Cvetković proglašen za najboljeg igrača turnira.

FK Minel postoji od 1956. godine, a nakon privatizacije fabrike koja je finansirala klub, seniroski tim je ugašen 2004. godine i sve do 2014. klub je imao samo mlađe kategorije. Mlada uprava koju predvode predsednik Nenad Janković, potpredsednik Igor Božić, sekretar Jelena Joksimović i član Dušan Cvetković koji je i aktivan igrač, zadržala je staro ime zbog tradicije i uspela za par godina da uslove za rad podigne na visok nivo, da formira jaku seniorsku ekipu i da vrati fudbal u Ripnju na velika vrata. Pored seniora trenutno na terenu pored Topčiderke trenira i preko 70 dečaka, a petlići i kadeti su osvajači šampionskih titula u prethodno završenoj sezoni.

Uz pomoć GO Voždovac, MZ Ripanj i privatnika koji imaju želju da pomognu, FK Minel ima ambicije da postane član Prve beogradske lige, a za nekoliko godina i stabilan član Zonske lige.