FILIP FILIPOVIĆ NAJBOLJI IGRAČ EVROPE

Last Updated: 15/02/2019Autor

VATERPOLO

Kapiten srpske reprezentacije Filip Filipović je po četvrti put izabran za najboljeg igrača Evrope. U anketi LEN učestvovali su predstavnici saveza, vaterpolo komiteta i panela. Filipović je osvojio ubedljivo najveći procenat glasova 46,3 Lopez iz Španije je drugi sa 17,9, Grk Funtulis treći sa 16,4, Crnogorac Ivović je osvojio 13,4 a hrvatski golman Bijač 6 posto glasova. Prošle godine Filipović je izabran za najboljeg igrača EP u Barseloni kada mu je priznanje predao Dejan Perišić sekretar vaterpolo komiteta LEN. Našem reprezentativcu je ovo četvrti put da bude najbolji, od 2008. kada se ovakav način biranja sprovodi. To mu je pošlo za rukom 2009, 2014, 2016 i 2018 godine.

Srpski vaterpolista, kapiten reprezentacije Filip Filipović prokomentarisao je priznanje koje je dobio četvrti put u karijeri.

– Nije to samo priznanje meni. Ponosan sam na svoju ekipu, što sam njen deo i uspeh ne bi bio moguć bez njih. Takodje sam zahvaan stručnom štabu koji je za mene uvek bio podrška i davao rešenja za sve probleme. Kada imate takvu sportsku porodicu, porodicu kakvu ja imam, prijatelje uspeh je neizostavan. Blagosloven sam zaista što sam deo njihovih života i uživam u ovom momentu. Potrudiću se i da taj momenat traje što duže.