FABIO DONEO ZLATO SRBIJI

Last Updated: 23/10/2017Autor

DŽET SKI

Reprezentacija Džet ski saveza Srbije vratila se sa seniorskog Svetskog šampionata u džet skiju, koji je održano u Arizoni (SAD), u gradu Havasu, na istoimenom jezeru, sa zlatnom medaljom i petim mestom. Naturalizovani Srbin, Fabio Inkorvalja, osvojio je najsjajnije odličje u kategoriji “Ranabaut Normali Aspirejted Limited”. Pored Fabia, iza titule stoji ceo tim sastavljen od trenera, mehaničara i pomoćnog osoblja koje je ugradilo sebe i svojim radom omogućilo Fabiu poziciju koju i zaslužuje.

A koliko je Fabio izuzetan vozač, govori i činjenica da je ove godine imao mnoštvo problema i kvarova na plovilu koje je mehaničar sa svojim pomoćnicima rešavao u najkraćem mogućem vremenu. Nakon ponovljenog starta, Fabio sa oslabljenim plovilom startuje treći, tokom vožnje obilazi dvojicu takmičara i prelazi u vodeću poziciju koju zadržava do kraja i koja ga je odvela pravo do pobedničke titule i zlata.

2Naš drugi reprezentativac, Majkl Prodanović, koji je dve godine za redom bio Svetski prvak u kategoriji Vintaž Ski, imao je problema sa plovilima, koja su ga usporila u kombinaciji sa povredama i koštala izlaska na pobedničko postolje. Takmičio se u tri kategorije a najbolji rezultat mu je 5. pozicija u kategoriji Masters Ski Stok. Pred Prodanovićem je period mirovanja koji će posvetiti rehabilitaciji usled povrede oba ramena.

– Fabio je izuzetan vozač. Poseduje tu strast za brzinom, ima neverovatnu veštinu manevrisanja i izuzetan period oporavka posle napora, što sve zajedno i daje sedmostrukog svetskog šampiona. On vozi za našu zemlju od 2007. godine i skoro da se može reći da je svake godine uzeo po jednu titulu. Za nas nema odmora, čeka nas puno ulaganja u plovila i putovanja. Početkom decembra, na Tajlandu se održava Kraljev Kup u džet ski-ju koji je ujedno i završnica takmičarske sezone za 2017. godinu. Fabio je spreman da se oproba i na ovom takmičenju i nadam se novim medaljama. Moram da se zahvalim i Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na pruženoj pomoći u osvajanju svetske titule, kompaniji „Galing“ d.o.o., „Dunav osiguranju“, OTP banci Srbija i svim prijteljima Saveza na bezrezervnoj pomoći, podršci i saradnji – izjavio je Veljko Šukalo, Predsednik Džet ski saveza Srbije i Fabiov trener.