It seams that you haven't connected with your Twitter account
20 May, 2022
PočetnaVesti naslovnaFABIO DONEO ZLATO SRBIJI

FABIO DONEO ZLATO SRBIJI

DŽET SKI

Reprezentacija Džet ski saveza Srbije vratila se sa seniorskog Svetskog šampionata u džet skiju, koji je održano u Arizoni (SAD), u gradu Havasu, na istoimenom jezeru, sa zlatnom medaljom i petim mestom. Naturalizovani Srbin, Fabio Inkorvalja, osvojio je najsjajnije odličje u kategoriji “Ranabaut Normali Aspirejted Limited”. Pored Fabia, iza titule stoji ceo tim sastavljen od trenera, mehaničara i pomoćnog osoblja koje je ugradilo sebe i svojim radom omogućilo Fabiu poziciju koju i zaslužuje.

A koliko je Fabio izuzetan vozač, govori i činjenica da je ove godine imao mnoštvo problema i kvarova na plovilu koje je mehaničar sa svojim pomoćnicima rešavao u najkraćem mogućem vremenu. Nakon ponovljenog starta, Fabio sa oslabljenim plovilom startuje treći, tokom vožnje obilazi dvojicu takmičara i prelazi u vodeću poziciju koju zadržava do kraja i koja ga je odvela pravo do pobedničke titule i zlata.

2Naš drugi reprezentativac, Majkl Prodanović, koji je dve godine za redom bio Svetski prvak u kategoriji Vintaž Ski, imao je problema sa plovilima, koja su ga usporila u kombinaciji sa povredama i koštala izlaska na pobedničko postolje. Takmičio se u tri kategorije a najbolji rezultat mu je 5. pozicija u kategoriji Masters Ski Stok. Pred Prodanovićem je period mirovanja koji će posvetiti rehabilitaciji usled povrede oba ramena.

– Fabio je izuzetan vozač. Poseduje tu strast za brzinom, ima neverovatnu veštinu manevrisanja i izuzetan period oporavka posle napora, što sve zajedno i daje sedmostrukog svetskog šampiona. On vozi za našu zemlju od 2007. godine i skoro da se može reći da je svake godine uzeo po jednu titulu. Za nas nema odmora, čeka nas puno ulaganja u plovila i putovanja. Početkom decembra, na Tajlandu se održava Kraljev Kup u džet ski-ju koji je ujedno i završnica takmičarske sezone za 2017. godinu. Fabio je spreman da se oproba i na ovom takmičenju i nadam se novim medaljama. Moram da se zahvalim i Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na pruženoj pomoći u osvajanju svetske titule, kompaniji „Galing“ d.o.o., „Dunav osiguranju“, OTP banci Srbija i svim prijteljima Saveza na bezrezervnoj pomoći, podršci i saradnji – izjavio je Veljko Šukalo, Predsednik Džet ski saveza Srbije i Fabiov trener.