EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE 2020. SU PREDSTAVLJENE NA SAJMU SPORTA

Last Updated: 25/11/2017Autor

DOGAĐAJI

Predsednik USSS Sinisa Jasnić ugostio je goste iz Poljske i Slovenije, predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije. Ministar Vanja Udovičić sa svojim saradnicima razgovarao je za čelnicima EUSA. Održano je i predstavljanje Evropskih univerzitetskih igara, koje će se u Beogradu održati 2020. Na prezentaciji koja je izazvala veliko interesovanje i trajala čak 2,5 sata prisutne je pozdravio ministar MOS Vanja Udovičić, a o Igrama su govorili profesor dr Siniša Jasnić, načelnik u MOS dr Mirko Kantar i prorektor Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popović. Očekuje se preko 7.000 učesnika na ovim igrama, a cilj je da na programu bude preko 25 sportova.

1– Bez pomoći države ovakve projekte nije moguće sprovesti. Hvala ministru Udovičiću, koji je od prvog dana naše kandidature uz nas. Imamo viziju, počeli smo da je sprovodimo i siguran sam da ćemo uz pomoć države, partnera Univerziteta u Beogradu, Sportskog saveza Srbije, volontera i mnogih drugih probiti mnoge rekorde, kada su Evropske univerzitetske igre u pitanju – istakao je predsednik USSS Siniša Jasnić.

Predsednik EUSA Roček i generalni sekretar Pečovnik, mogli su se tokom Sajma i definitivno uveriti da je Srbija zemlja sporta.