EVROPSKA KRUNA ZA GARDAŠEVIĆKU

Last Updated: 24/07/2017Autor

ATELTIKA

Mlada novosađanka, Milica Gardašević pobedila je na Prvenstvu Evrope za starije juniore/ke u Grosetu u skoku udalj (EP U20). Ona je zlatnu medalju osvojila skokom iz treće serije od 6.46 metara, i tako postala juniorska šampionka Evrope. Pulenka trenera, Marka Milinkova, samo dan pre imala je fantastičan skok u kvalifikacijama kada je doskočila čak do 6.62m. Nažalost danas nije uspela da ponovi taj rezultat, ali je uprkos tome opravdala ulogu favorita. Ona je jedina srpska atletičarka koja je osvojila medalju na ovom prvenstvu, i to onu najsjajniju. Rekord u ovoj discplini i dalje ostaje u vlasništvu Ivane Španović sa daljinom od 6.71m. Skokovi po serijama: 1.6.19m 2.6.43m 3.6.46m 4.6.26m 5. X 6. X

„Zaista ne znam šta bih rekla u ovom trenutku, presrećna sam prvim mestom. Zahvalila bih se svima na podršci. Atmosfera na stadionu je bila divna, publika je sjajna, jedno veliko iskustvo za mene“, rekla je evropska šampionka.

Drugo mesto zauzela je takmičarka iz Nemačke, Christ  Tabea sa rezultatom 6.41m, a treće mesto pripalo je Šveđanki, Karlen Kaiza sa rezultatom 6.32m.