DŽAJIĆ I PERIĆ-RANKOVIĆ LAUREATI SSS

Last Updated: 08/12/2018Autor

DOGAĐAJI

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u parastonom tenisu, dobitnici su Specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije (SSS) za 2018. godinu. Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

– Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija – rekao je Dragan Džajić, jedan od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, uspešni funkcioner i sada počasni predsednik Crvene zvezde.

Borislava Perić-Ranković, na ivici suza, istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.

– Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna – poručila je ona.

Zahvalnicu za doprinos dobio je i bivši atletičar i srpski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Dane Korica, bivši sektetar SSS-a.

Specijalno priznanje SSS-a je nagrada ustanovljena 2011. godine za zaslužne sportske radnike, sportiste, ljude koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije. Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Đoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016) i Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).

(Izvor, foto www.novosti.rs)