DVE ZLATNE GODINE TK I PTK KOBRA

Last Updated: 20/12/2016Autor

TEKVODNO

U subotu, 17. decembra 2016, u restoranu „Bajka“ na Košutnjaku Tekvondo kluba Kobra i Para tekvondo kluba Kobra proslavili su dve godine postojanja koje su obeležili brojni uspesi na domaćoj i međunarodnoj sceni. U prelepoj atmosferi i uz prisustvo članova Kluba, prijatelja i predstvanika brojih institucija Svečanost je otvorila Tanja Tošić, pi-ar TK i PTK Kobra. Ona je na početku svog obraćanja pozdravila sve prisutne, istakavši da joj je, kao sportiskinji i sportskom radniku, velika čast i obaveza što je deo ovog Kluba.

– Od prvog dana težimo da uspesima usmerimo i podstaknemo mlade generacije da neguju sport i obnavljaju ga novim rekordima i rezultatima, ali i vrednostima koje on promoviše. Presrećna sam što naš Klub sa svojim stručnim timom, može da se pohvali sa velikim brojem dece koja su nas svojim trudom i rezultatima okupila u ovolikom broju – kazala je Tošićeva.

Ona je “podvukla” da Tekvondo klub Kobra ima 91 člana, koji su u protekle dve godine učestvovali na 33 takmičenja, od toga 21 domaćem i 12 međunarodnih, uključujući Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i dva Balkanska šampionata.

– Naši takmičari osvojili su ukupno 270 pojedinačnih medalja, 145, 71 srebrnu i 54 bronzanih, a od toga broja čak 48 je izliveno na međunarodnoj sceni. Ponosni smo i na Para tekvondo klub u kojem za sada imamo 15 aktivnih vežbača od kojih je devet takmičara, a pet reprezentativaca Srbije. Oni su protekle dve godine učestvovali osam domaćih i tri međunarodna takmičenja, uključujući i Evropsko para tekvondo prvenstvo. I njihov bilans je više nego sjajan budući da su osvojili 13 zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje – s ponosom je nabrojalaTošićeva.
tk-kobra_proslava-1Ono što je u protekle dve godine obeležilo rad TK i PTK Kobra jeste da su bili izuzetno aktivni i u javnosti gde su na najbolji način, kroz medije i marketinške aktivnosti, radili na promociji tekvondoa i tako dali nemerljiv doprinos afirmaciji i popularizaciji ovog olimpijskog sporta. Tošićeva je istakala da Klub duguje veliku zahvalnost institucijama i pojedincima koji su pomogli u ostvarivanju visokih ciljeva i postizanju izuzetnih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. S tim u vezi TK i PTK Kobra, na čelu sa prvim čovekom ovog Kluba Bojanom Todorovićem, povodom drugog rođendana pripremio Zahvalnice i to Zoranu Mićoviću, predsedniku Paraolimpijskog komiteta Srbije, Bojanu Jaćimoviću, generalnom sekretaru Paraolimpijskog komiteta Srbije, Vladimiru Pajiću, pomoćniku gradskog sekretara sporta i omladine, Vladi Krstivojeviću, predsedniku Sportskog saveza Beograda, Zoranu Jovanoviću, generalnom sekretaru Sportskog saveza Beograda, Velimiru Kneževiću, predsedniku Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Aleksandru Vujičiću, generalnom sekretaru Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Zoranu Ćendiću, generalnom sekretaru Tekvondo asocijacije Srbije, Nikoli Sladakoviću, članu Upravnog odbora Srpskog paratekvodno saveza, Šejnu Magliću, predsedniku Beogradskog tekvodno saveza, Ljubiši Rakiću, generalnom sekretaru Beogradskog tekvodno saveza, Milošu Ignjatoviću, predsedniku Gradske opštine Zvezdara, Sonji Stamenović, šefici odseka za obrazovanje, kulturu i sport Gradske opštine Zvezdara, Dragani Kontić, sekretaru Sportskog saveza Zvezdara, Danici Karić, osnivaču Fondacije USS, Vladimiru Ćurčiću, iz Dijagnostičkog centra „Hram“, prim. dr Siniši Beriću, iz Dijagnostičkog centra „Hram“, Srbislavu Filipoviću, narodnom poslaniku u Skupštini RS, Jeleni Milošević, urednici Jutarnjeg programa na RTV Pink, Bojani Pavlović, novinaru SOS kanala, Milici Nikolić, novinarki Sportskog žurnala, Ratku Ostojiću, Marku Gagiću, te Ivani Stanojčev, Ivoni Todorović i Jovani Ivanović, sudijama Tekvondo asoscijacije Srbije iz redova TK Kobra.

tk-kobra_proslava-3Uspesi naših sportista, ali i rad naših trenera, svake godine za korak više pomere granice našeg sporta, dodaju mu nova priznanja za ostvarene rezultate, a Beogradu i Srbiji obezbede dodatne bodove i plasman među najboljima na svetskim i evropskim rang listama. Tekvondo klub Kobra u redovima svojih sportista ima sedam reprezentativaca Srbije od kojih je četvoro kategorisanih sportista, što znači da su ostvarili izuzetne rezultate na međunarodnoj sceni. Iza njih stoji tim čiji rad su obeležili pojedinci – kazala je Tanja Tošić.

Potom je Bojan Todorović uručio Plakete za nesebičan doprinos razvoju Kluba i stvaranju uslova za uspešan rad. Plakete su dobili trener Milan Divović, te takmičari – tekvondosti Aleksa Tošić, Maja Babić, Andrija Kivić, Janku Aranđelović, Nela Nađvinski i para-tekvondosti Dušan Marisavljević, Teodora Jović i Danijela Jovanović. Svi oni su nagrađeni dugotrajnim aplauzom kada su se našli na bini što je ujedno bio kraj zvaničnog dela programa prelepe Proslave TK i PTK Kobra koji je Todorović zaključio rečima:

Od srca Vam se zahvaljujem što ste pronašli vreme i uveličali proslavu našeg rođendana! Živeli!