DVE EVROPSKE BRONZE U RUMUNIJI

Last Updated: 13/11/2018Autor

SAMBO

Srpski sambisti, Vladimir Gajić (+ 100 kg) i Dmitri Gerasimenko (do 90 kg), osvojili su bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Bukureštu, u konkurenciji 439 boraca iz 80 zemalja. Gajić, takmičar novosadske Slavije, inače vicešampion Evrope, imao je sjajan nastup u žestokoj konkurenciji 21 kolosa, pobedama u uvodna dva kola, ali je u trećem izgubio od velikog šampiona Beka Berdzenišvilija iz Gruzije. Ipak, u repasažu se trijumfom izborio za meč koji donosi bronzu u kojem je do željene medalje stigao pobedom nad Gabrijelom Erbretom iz Francuske i osvojio svoje prvo seniorsko svetsko odličje.

Gerasimenko, uzdanica novosadskog Sportikusa, posle tri uzastopne pobede, u polufinalu je izgubio od Belorusa Stepankua, iako je rezultat bio 1:1, ali je poslednji bod pripao suparniku i time ga odveo u finale. U borbi za bronzu, Gerasimenko je efektno pobedio Valentina Žordina iz Francuske.

– Obojica su izuzetno zrelo odradili svaki meč, nastupili potpuno pripremljeni, maksimalno se pridržavali taktike i rezultat nije mogao da izostane – kaže dr Patrik Drid, selektor reprezentacije Srbije.

Preostala dva srpska takmičara, Miroslav Begović (do 74 kg) i Dušan Jandrić (do 68 kg) u kombat sambu nisu uspeli da se domognu borbe za medalje.

(Izvor, foto www.novosti.rs)