DVE BRONZE ZA SRPSKE MIKSEVE NA KRAJU TURNIRA U MINHENU

Last Updated: 26/01/2020AutorTags:

Srpski reprezentativci u streljaštvu su u velikom stilu završili učešće na ovogodišnjem „H end N kupu“ u Minhenu. Poslednjeg dana „pogodili“ su dve bronzane medalje. Turnir koji je okupio strelce sa svih meridijana je danas zatvoren takmičenjem mešovitih parova. Tim Srbije Zorana Arunović/Damir Mikec je osvojio treće mesto u nadmetanju mikseva vazdušnim pištoljem. Ekipa Andrea Arsović/Lazar Kovačević se okitila bronzom u takmičenju mešovitih parova vazdušnom puškom.

Srpski miks pištoljem, osvajači bronze na Evropskom prvenstvu i srebra na Evropskim igrama 2019, je u prvoj fazi kvalifikacija zauzeo peto mesto. U drugom delu kvalifikacija, u kome učestvuje osam najboljih timova iz prve faze, Arunovićeva i Mikec su osvojili treću poziciju i plasirali se u meč za bronzu. Samo krug ih je delio od drugoplasiranog tima Kine 1, koji je prošao u meč za zlato.

U duelu za bronzanu medalju naša ekipa je ubedljivo savladala prvi tim Belorusije sa 16:6 u poenima iz serija i došla do druge uzastopne medalje na turniru u Minhenu. Prošle godine Arunovićeva i Mikec su osvojili srebro..

Andrea Arsović i Lazar Kovačević su prvi deo kvalifikacija završili na sedmoj poziciji, dok su u drugoj fazi osvojili treće mesto. Rival srpskog tandema u duelu za bronzu vazdušnom puškom bio je italijanski par Petra Cublasing/Marko Supini. Posle velike, izjednačene borbe, Arsovićeva i Kovačević su slavili trijumf 17:15. U takmičenju mikseva pištoljem startovala su 42 para, dok su se puškom nadmetala 43 tandema.

Na ovogodišnjem turniru u Minhenu srpski strelci su osvojili četiri odličja. Prvog dana seniorskih takmičenja, u petak, Damir Mikec je osvojio zlato pištoljem, a Milutin Stefanović srebro puškom. U subotu se čak petoro naših reprezentativaca plasiralo u finala, ali niko nije došao do odličja i danas su za ktaj stigle dve bronze. Na pobedničko postolje peli su se strelci iz 16 zemalja, a Srbija se u bilansu medalja našla na osmom mestu.

Vazdušni pištolj, miks

Meč za zlato:  Ukrajina 1 (Olena Kostevič/Oleg Omelčuk) – Kina 1 (Kijan Vang/Vei Pang) 16:2. Meč za bronzu: Srbija 1 (Zorana Arunović/Damir Mikec) – Belorusija 1 (Viktorija Čajka/Abdul Aziz Kurdzi) 16:6.

Kvalifikacije, prva faza (svaki strelac gađa po 30 dijabola): 1. Ukrajina 1 587… 5. Srbija 1 577…10. Srbija 2 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) 576… Druga faza (svaki strelac gađa po 20 dijabola): 1. Ukrajina 1 391…3. Srbija 1 386…

Vazdušna puška, miks

Meč za zlato: Rusija 1 (Anastasija Galašina/Vladimir Maslenjikov) – Francuska 1 (Ošen Miler/Brajan Boduen) 17:15. Meč za bronzu: Srbija 1 (Andrea Arsović/Lazar Kovačević) – Italija 1 (Petra Cublasing/Marko Supini) 17:15.

Kvalifikacije, prva faza: 1. Rusija 1 632,0… 7. Srbija 1 628,7… 21. Srbija 2 (Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović) 624,7… Druga faza: 1. Francuska 1 422,2…3. Srbija 1 419,7…