DVE BRONZANE MEDALJE ZA SAMBO REPREZENTACIJU SRBIJE

Last Updated: 16/11/2016Autor

SAMBO

Reprezentativke Srbije osvojile su dve bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u sambou koje je održano u Bugarskoj. Bronzane medalje osvojile su Jovana Rogić u kategoriji do 56 kilograma i prošlogodišnja evropska prvakinja Ivana Jandrić u kategoriji do 68 kilograma.

„Dugo sam čekala ovu medalju. Nekako mi je stalno bila tako blizu a tako daleko. Znala sam da mogu, da imam kvalitet, ali sada se zaista lakše diše. Ovo mi je samo odskočna daska za studentsko prvenstvo sveta koje će se održati u decembru na Kipru“, kazala je Ivana Jandrić.

Predsednica Sambo saveza Srbije Tatjana Trivić kazala je novinarima da je izuzetno zadovoljna postignutim rezultatima na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj, koje je održano za vikend.

„Ovogodišnje prvenstvo sveta uspelo je da okupi više od 80 zemalja i oko 500 takmičara. Naši borci su izvojevali 17 pobeda, što je bilo dovoljno za dve medalje i još tri plasmana među naboljih sedam. Očekujemo da će naši borci postići još bolje rezultate u sledećoj godini“, kazala je Tatjana Trivić.

(Izvor, foto www.novosti.rs)