DVE BALKANSKE BRONZE U BUGARSKOJ

Last Updated: 23/10/2018Autor

BADMINTON

Dve bronzane medalje, jedna u ekipnoj i jedna u pojedinačnoj konkurenciji, skor je srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 19. do 21. oktobra 2018. održano u Bugarskoj. Prvo odličje izliveno je u ekipnoj konkurenciji. Tim u sastavu Uglješa Mihajlović, Mihajlo Vig, Petar Radonić, Vuk Dimitrijević, Miona Filipović, Mara Batar, Maša Aleksić i Marija Samardžija se plasirao u polufinale kao drugoplasirana ekipa u B grupi. U meču za plasman u finale naša reprezentacija je izgubila od Rumunije tako da je morala da se zadovolji bronzom.

Nakon ekipnog takmičenja na Balkanijadi u Peruštici usledile su bitke za odličja u pojedinačnim konkurencijama. Najviše uspeha od naših reprezentativaca imao je Mihajlović koji je osvojio bronzu u muškom singlu. U istoj konkurenciji Vig i Radonić zaustavljeni su u osmini finala, dok je Dimitrijević poražen na startu. U ženskim singlovima Filipovićeva je stala na korak od medalje budući da je poražena u četrvtfinalu, Batarovoj je osmina finala bila maksimalni domet, dok su Aleksićeva i Samardžijeva izgubile u šesnaestini finala. I u mešovitom dubl jedan naš par je za dlaku ostao bez postolja. To su Mihajlović i Batarova koji su u poraženi u borbi za polufinale. U istoj konkurenciji Vig i Samardžijeva nisu uspeli da preskoče osminu finala. Radonić i Dimitrijević su u muškom dublu poklekli u četvtfinalu, a istu sudbinu su doživele Aleksićeva i Filipovićeva u ženskom dublu.

“U ekipnoj konkurenciji nismo iskoristili šansu da polufinale protiv Rumunije uvedemo u neizvesnost. Naime, u trećem setu muškog singla imali smo čak sedam poena prednosti ali smo na kraju izgubili taj duel. U pojedinačnoj konkurenciji osvojili smo jednu bronzanu medalju i imali još dve lepe prilike za odličja. U svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni. Pristup naših najmlađih reprezentativaca je bio na najvišem niovu, a svi su u Bugarskoj pokazali ozbiljnost i veliku želju. Povrh svega naučili su neke nove badminton lekcije i maksimalno iskoristili priliku da se oprobaju sa svojim vršnjacima iz regiona”, kazao je trener Nikola Mijačić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Srbije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina u Bugarskoj.