DVA ZLATA I SREBRO U POLJSKOJ

Last Updated: 16/09/2018Autor

TEKVONDO

Prvog dana na međunarodnom turniru G1 kategorije u Poljskoj (Polish Open Warsaw Cup 2018) Vanja Stanković (-49kg) I Aleksandra Radmilović (-57kg) osvojile su zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji dok je Andrea Bokan (kadet, – 44kg) izborila srebrno odličje. Na prvom turniru u ovoj sezoni takmičari TK Galeb već su započeli osvajanje vrlo bitnih poena za svetsku I olimpijsku listu.

-Bio je ovo jedan uspešan dan za TK Galeb. Više od samih zlatnih medalja znači način na koje su osvojene. Aleksandra je odradila možda i najbolji turnir u karijeri. Vanja je posle dužeg vremena opet ona stara i kakvu smo navikli da gledamo. Sve mečeve je dobila ubedljivo  što će joj sigurno podići samopouzdanje sa sledeći Gran pri. Kvalifikacioni ciklus za Tokio se zahuhtava i ovo je dobar vetar u ledja. Srebrnu medalju u kadetima je ponovo osvojila Andrea Bokan koja tempira formu za evropsko prvenstvo za nekoliko meseci – istakao je Dragan Jović, prvi čovek TK Galeb.

Aktuelna svetska prvakinja, Stankovićeva je bila ubedljiva tokom sve četiri borbe, a u finalu je savladala Britanku Madison More sa neverovatnih 52-6. Kao I Vanja, I Aleksandra Radmilović je osvojila novih 10 poena za olimpijsku listu. Ona je takođe bila sjajna u sve četiri borbe,  a u finalu je bila bolja od iskusne Poljakinje Patrisije Adamkievic sa 14:9. Andrea je posle tri pobede, izgubila u finalu.

Od ostalih članova Tekvondo kluba Galeb koji ovog vikenda učestvuju na turniu u Poljskoj, Dmitrij Nagaev (-58kg)  poražen je u četvrtfinalu od Francuza Boneta sa 22:15, kao I Marko Đuričić (+87kg) koji je u borbi za medalju izgubio od Amerikanca Hejlija 23:9.

U startu je poražen Bogdan Bulat (-58kg), inače učesnik Olimpijskih igara za mlade u oktobru, kome je ovo bio debitantski turnir u seniorskoj konkurenciji. Nađa Rosić je takođe izgubila u prvom meču od Hrvatice Bockaj sa 21:13.

Drugog dana od takmičara TK Galeb na tatami izlaze Milica Mandić (senior, -73kg), Tijana Bogdanović (senior, -53kg), Nađa Savković (senior, – 62kg), Serđa Stević (junior, – 63kg), Teodora Jović (senior, -46kg), Stefan Stojanović (junior, – 63kg), Miloš Mihajlović (junior, -63kg), Mateja Kuburović (senior, -54kg).