ĐURIĆ KOD BATEZA

Last Updated: 23/01/2020Autor

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez, primio je u svom kabinetu predsednika Softbol saveza Srbije Slobodana Đurića. Tema je bila jači razvoj softbola u gradovima Vojvodine.

– Želimo da pomognemo svima koji imaju dobru ideju i na najbolji način predstavljaju našu zemlju u svetu. Softbol je mlad sport na ovim prostorima. Veoma mi je drago što je puno softbolašica i softbolaša iz gradova Pokrajine u svim reprezentativnim selekcijama softbola – istakao je Vladimir Batez, legenda odbojke, i već nekoliko godina uspešan na ovoj funkciji.

Slobodan Đurić je najavio nove akcije.

– Inđija i Novi Sad su glavni centri softbola u Vojvodini. Prati ih Sombor, u kome planiramo da podignemo novu generaciju klinaca. Najveću pažnju posvetićemo slou pič mešovitom softbolu, fast pič softbolu i novoj neolimpijskoj disciplini bejzbol5, koju ćemo razvijati u partnerstvu sa Bejzbol savezom Srbije. U planu je da pomognemo da Softbol savez Vojvodine organizuje međunarodni turnir u Novom Sadu, a da klubovi organizuju kampove u predivnoj oazi sporta u mestu Ada – istakao je Đurić.

U Softbol savezu Srbije, imaju puno planova za naredne dve godine, a kako ističe Đurić veliku zahvalnost duguje Ministarstvu omladine i sporta, koje finansijski podržava određene programe nacionalnog saveza.