It seams that you haven't connected with your Twitter account
22 March, 2023
PočetnaVesti naslovnaDRŽAVNI ŠAMPIONAT PONOVO OBARA REKORDE

DRŽAVNI ŠAMPIONAT PONOVO OBARA REKORDE

VESLANJE

Predstojećeg vikenda na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano najznačajnije i najjače domaće takmičenje – Prvenstvo Srbije, koje će i ove godine oboriti rekord po broju učesnika. Za naslove prvaka države u subotu i nedelju, 16. i 17. septembra 2017, boriće se čak 306 posada, što je za 67 više u odnosu na 2016. Na Adi Ciganliji takmičiće se i mnogobrojni reprezentativci naše zemlje koji su ove godine branili boje Srbije na najvećim međunarodnim takmičenjima u kadetskim, juniorskim i seniorskim konkurencijama. Svoje predstavnike na Prvenstvu Srbije imaće svih 14 srpskih klubova – Beogradski Univerzitet, Crvena zvezda, Čurug, Danubius 1885, Galeb, Grafičar, Palić, Partizan, Pirot, Sava, Smederevo, Srebrno jezero, Tamiš i Zreneks. Van konkurencije takmičiće se i klub Jedrina iz Višegrada.

– Presrećni smo što je za ovogodišnji šampionat prijavljen rekordan broj posada, jer je to najbolji dokaz da se širi veslačka baza u Srbiji. Nadamo se da će nas poslužiti vreme i da ćemo na Adi Ciganliji prisustvovati još jednoj fer i zanimljivoj regati, posebno iz razloga što se radi o najprestižnijem i najznačajnijem domaćem takmičenju – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović i dodao – Sa željom da podstaknemo razvoj veslanja i u Republici Srpskoj i BiH dozvolili smo da ovogodišnji gost šampionata bude Veslački klub Jedrina iz Višegrada koji će se takmičiti van konkurencije.

Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a drugog će se za medalje boriti seniori i kadeti. U subotu su kvalifikacije od 9,30 časova, a finala od 13 č, dok u nedelju kvalifikacione trke počinju u 8,30 č, dok finalni okršaji startuju u isto vreme kao i u subotu.