DRUGA POBEDA HOKEJAŠA U KVALIFIKACIJAMA ZA ZOI

Last Updated: 15/12/2019Autor

Hokejaši Srbije stigli su na korak do plasmana u sledeću krug kvalifikacija za olimpijske igre u Pekingu 2022. U drugom meču u Sisku savladali su Bugarsku ubedljivo 7:0. Iako su u prvom delu čak 20 puta pokušali da savladaju golmana Bugarske Dmitra Dimitrova, samo je jednom pak završio u mreži. Precizan je bio samo Dušan Grković. Zato je nastavak postavio stvari na svoje mesto. U 23. minutu drugi gol za Srbiju postiže naš najmlađi reprezentativac Mateja Popović, a četiri minuta kasnije Uroš Bjelogrlić postiže svoj prvi pogodak na meču. Ivan Anić nastavlja niz za 4:0, a onda palicu prepušta Bjelogrliću koji je do kraja meča još tri puta pakovao pak u mrežu Bugarske.

Čak 54 puta oklopnici Srbije uputili su pak ka golu Bugarske, ali ni promena golmana polovinom meča nije uspela da zaustavi razigrani napad Orlova. Najraspoloženiji bio je Uroš Bjelogrlić sa četiri gola, Ivan Anić upisao je gol i asistenciju, a Pavle Podunavac i Lazar Leštarić po dva uspešna dodavanja. Odlučujući meč Orlovi igraju poslednjeg dana turnira sa domaćinima u nedelju od 17.00. Reprezentacija Srbije prošle sezone savladala je Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u Beogradu, pa se u „Zibelu“ očekuje velika borba za prvo mesto u grupi.

SRBIJA: Ranković, Mitić, Novaković, Anić, Đumić, Subotić, Vučurević, Luković, Podunavac, Radosavljević, Bjelogrlić, Pajić, Mladenović, Španjević, Popović, Dragović, Cvik, Čengeri, Grković, Leštarić. Selektor: Džon Trip.

BUGARSKA: Stojnov, Dimitrov, K. Dikov, I. Georgiev, Vasilev, M. Abdi, Dilkov, Bačvarov, Gatčev, T. Georgiev, Nakov, Atanasov, Veselinov , Perčemliev, Cicelkov, V. Dikov, Gacev, Borisov, Penčev, T. Abdi, Ivanov. Selektor: Stanislav Kančev.