DRAGOSLAV PETROVIĆ U TOP 8 IGRAČA U SOFIJI – Badminton

Last Updated: 19/10/2022AutorTags: , ,

Reprezentacija Srbije od 06. do 09. oktobra učestovala je na Bulgarian International 2022 u Sofiji –

Predvođeni trenerom Draganom Antićem, tim u sastavu Borko, Dragoslav i Viktor Petrović, Sergej Lukić i Sara Lončar odmerio je snage na međunarodnom turniru ranga „future series“ i najavio novu uzbudljivu takmičarsku sezonu.

Najdalje na Bulgarian International 2022 stigao je Dragoslav Petrović koji je izborio plasman među top osam igrača turnira u konkurenciji muškaraca pojedinačno. Na samom startu turnira, Petrović se susreo sa Davidom Smutnijem iz Češke koga je savadao rezultatom 21:15, 21:5, a sjajan nivo igre zadržao je i u narednim mečevima kvalifikacija protiv bugarskog takmičara Stanimira Tenzeja (21:13, 21:18) i Robina Mesmena iz Holandije (21-15,16-21,21-19) čime je obezbedio prolaz u glavni žreb turnira. Stabilnu igru i dominaciju na terenu pokazao je Dragoslav i u meču protiv Kipranina Kristosa Hailisa (21:13,21:5), ali ga je u pohodu na odličije zaustavio Huang Ju iz Kineskog Taj Peja, koji je zauzeo drugo mesto na turniru. Osvajač srebrne medalje na Bulgarian International 2022 bio je ovoga puta prepreka i Sergeju Lukiću za dalji prolaz na turniru.

Borko Petrović startovao je u Sofiji u meču glavnog žreba, ali je poražen u veoma neizvesnom meču od Osvalda Funga iz Engleske. Za trećeg od braće Petrovića, Viktora, Bulgarian International 2022 bio je prilika da oseti ambijent seniorskih turnira, budući da ga ove godine čeka prelazak iz juniorske kategorije u seniorsku. Najperspektivniji srpski junior  zabeležio je prvu pobednu u meču protiv Edvina Hadžilanovića iz Hrvatske (21:8, 21:6). U drugom kolu kvalifikacija pokazao je izuzetnu borbenost i kvalitet u igri, no to nije bilo dovoljno da se savlada sedmi nosilac turnira Robin Mesemen, koga je sa turnira eliminisao srpski reprezentativac Dragoslav Petrović.

U konkurenciji žena pojedinačno, Sara Lončar se u glavnom žrebu susrela sa jakom protivnicom Meri Cesari iz Francuske, ali nije uspela da, nakon tesne borbe, prođe u narednu fazu takmičenja (21:18, 15:21, 20:22).

Trener reprezentacije Dragan Antić istakao je da je turnir u Bugarskoj sam start takmičarske sezone i da je ovo bila prilika da se vidi sa koje pozicije srpski igrači ulaze u nove badminton pohode. “Primećujem da je motivacija u timu na dobrom nivou, oseća se timski duh i verujem da će reprezentativci Srbije beležiti dobre rezultate ove sezone. Za Viktora je ovo bilo prvo učešće na turniru seniorske kategorije i odlična prilika da sa starijim kolegama nadogradi svoje sportsko znanje”, izjavio je Antić i dodao da celu reprezentaciju i stručni štab očekuje puno rada i mečeva na međunarodnoj sceni.

Priliku da testiraju svoju formu, odmere snage i pokažu svoje sportsko umeće, članovi seniorske i juniorske reprezentacije imaće već krajem oktobra u Nacionalnom centru na Adi kada se održava jedno od najprestižnijih nacionalnih takmičenje – XXII Trofej Beograda.