DRAGANA TOMAŠEVIĆ ŠESTA U EVROPI, ŠPANOVIĆEVA ODUSTALA OD FINALA ZBOG POVREDE

Last Updated: 12/08/2018Autor

ATLETIKA

Naša atletičarka Dragana Tomašević, zauzela je šesto mesto u finalu bacanja diska na Evropskom prvenstvu u Berlinu rezultatom 58.94m.

“Ostaje žal veliki, jer sam bila blizu borbe za medalju. Nikako da se poklope kockice. Zadovoljna sam plasmanom, vratila sam se medju 6 najboljih u Evropi, ali daljinom nikako ne mogu da budem zadovoljna. Nijanse su odlučivale u ovom finalu, osim Sandre naravno koja uvek moze da baci daleko”, rekla je Dragana.

Zlatnu medalju osvojila je Sandra Perković sa daljinom od 67.42 metara, drugo mesto zauzela je takmičarka iz Nemačke, Nadine Muller rezultatom 63.00m, a bronza je otišla u ruke Shanice Craft (Nemačka) koja je disk bacila 62.46m.

 

Španovićeva zbog povrede odustala od finala

Startni broj koji je otpao sa leđa u finalu SP u Londonu i ostavio Ivanu Španović bez svetskog zlata nije bio poslednji maler. Evropska rekorderka večeras ne može da brani evropsku titulu zbog povrede Ahilove tetive koju je doživela u kvalifikacijama! Neutešna srpska atletičarka bila je danas veoma razočarana posle rezultata detaljnih pregleda koji su pokazali da bi novim skokovima na Olimpijskom stadonu mogla da ugrozi karijeru.

– Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje sam donela u životu – teškom mukom je branilac trona presekla da ipak ne rizikuje ništa.