DRAGAN MARKOVIĆ NOVI SPORTSKI DIREKTOR STRELJAČKOG SAVEZA SRBIJE

Last Updated: 07/12/2017Autor

STRELJAŠTVO

Dragan Marković je novi sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora SSS. Marković (rođen 1982) je nekadašnji seniorski i juniorski reprezentativac Srbije i Jugoslavije. Kao junior osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2002. (malokalibarska puška ležeći stav). Kao član seniorske reprezentacije Srbije ima dve bronzane ekipne medalje na evropskim prvenstvima (vazdušna puška 2008. i malokalibarska puška trostav 2009).Trenutno radi kao direktor i trener Streljačke družine Novi Sad 1790.

Marković nije imao protivkandidata, a UO ga je jednoglasno izabrao na novu funkciju. Do isteka roka za konkurisanje, sem Markovića se prijavio i Srećko Pejović, dosadašnji sportski direktor, kome je istekao mandat, ali on je u međuvremenu povukao kandidaturu. Jedan od glavnih zadataka sportskog direktora po stupanju na dužnost je da sastavi predlog sastava Stručnog štaba za olimpijski ciklus. Po pravilniku o stručnom radu, usvojenom u oktobru, Stručni štab čine selektor za discipline puškom, selektor za discipline pištoljem, trener koordinator za juniorske kategorije, trener juniorskih selekcija za discipline puškom i trener juniorskih selekcija za pištolj. Članove i šefa Stručnog štaba, na predlog sportskog direktora, imenuje Upravni odbor. Sportski direktor, između ostalog, na osnovu Plana i programa rada selektora pravi i dostavlja Upravnom odboru Četvorogodišnji plan razvoja i Godišnji plan  program rada reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor SSS je na današnjoj sednici usvojio program i kalendar takmičenja za 2018. godinu, kriterijumska takmičenja za stipendiste… Takođe, dogovoreno je da SS Srbije do kraja godine potpiše sporazum o saradnji sa Fakultetom za bezbednost.