It seams that you haven't connected with your Twitter account
23 September, 2023
PočetnaVesti naslovnaDRAGAN MARKOVIĆ NOVI SPORTSKI DIREKTOR STRELJAČKOG SAVEZA SRBIJE

DRAGAN MARKOVIĆ NOVI SPORTSKI DIREKTOR STRELJAČKOG SAVEZA SRBIJE

STRELJAŠTVO

Dragan Marković je novi sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora SSS. Marković (rođen 1982) je nekadašnji seniorski i juniorski reprezentativac Srbije i Jugoslavije. Kao junior osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2002. (malokalibarska puška ležeći stav). Kao član seniorske reprezentacije Srbije ima dve bronzane ekipne medalje na evropskim prvenstvima (vazdušna puška 2008. i malokalibarska puška trostav 2009).Trenutno radi kao direktor i trener Streljačke družine Novi Sad 1790.

Marković nije imao protivkandidata, a UO ga je jednoglasno izabrao na novu funkciju. Do isteka roka za konkurisanje, sem Markovića se prijavio i Srećko Pejović, dosadašnji sportski direktor, kome je istekao mandat, ali on je u međuvremenu povukao kandidaturu. Jedan od glavnih zadataka sportskog direktora po stupanju na dužnost je da sastavi predlog sastava Stručnog štaba za olimpijski ciklus. Po pravilniku o stručnom radu, usvojenom u oktobru, Stručni štab čine selektor za discipline puškom, selektor za discipline pištoljem, trener koordinator za juniorske kategorije, trener juniorskih selekcija za discipline puškom i trener juniorskih selekcija za pištolj. Članove i šefa Stručnog štaba, na predlog sportskog direktora, imenuje Upravni odbor. Sportski direktor, između ostalog, na osnovu Plana i programa rada selektora pravi i dostavlja Upravnom odboru Četvorogodišnji plan razvoja i Godišnji plan  program rada reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor SSS je na današnjoj sednici usvojio program i kalendar takmičenja za 2018. godinu, kriterijumska takmičenja za stipendiste… Takođe, dogovoreno je da SS Srbije do kraja godine potpiše sporazum o saradnji sa Fakultetom za bezbednost.