It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaĐORĐEVIĆ I TANJEVIĆ NAJAVILI „TROFEJ BEOGRADA“

ĐORĐEVIĆ I TANJEVIĆ NAJAVILI „TROFEJ BEOGRADA“

KOŠARKA

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i selektor nacionalnog tima Crne Gore Bogdan Tanjević najavili su danas zajedničkom konferencijom za medije „Trofej Beograda“, koji počinje večeras utakmicom Grčke i Crne Gore.

– Meni je čast da sedim pored legende svetske košarke kao što je Boša Tanjević. Iz dubine duše velika zahvalnost njemu i mnogim njegovim kolegama sa ovih prostora koji su nas uputili na pravi put. Velika zahvalnost i sa lične i sa profesionalne strane. Želim da pozdravim obe reprezentacije sa našim dragim gostima, Crnu Goru i Grčku. Osećamo veliku bliskost sa oba naroda i verujem da će se to videti na utakmicama – rekao je Đorđević. – Crna Gora se brzinom svetlosti diže vizijom Boše i njegovih kolega. Grčka će biti jedan od glavnih favorita Evropskog prvenstva… Mi smo pre manje od nedelju dana sišli sa planine i biće nam potrebno vremena da se adaptiramo.

Selektor Srbije je istakao da njegov tim čeka zahtevan turnir.

– Polako počinje takmičarska ozbiljnost, igrači su u dobrom ritmu završili pripreme. Imamo dobar ljudski i igrački kvalitet. Veliki deo našeg posla je da eliminišemo probleme, ali čovek ne može na sve utiče. „Trofej Beograda“ će biti veoma jak i dobra provera za nas. Osim Nedovića i Simonovića, kao i Raduljice koji će danas početi da trenira, nema ozbiljnijih problema. Oni su i dalje deo ekipe, tako živimo i radimo. Nedović ima problema sa ramenom i 14. ili 15. avgusta, posle druge magnetne rezonance, znaćemo više o njegovom stanju. Svi koji su ovde idu na turnir u Hamburg, posle tih utakmica ćemo dobiti ono čemu težimo. Pozivamo navijače da dođu i da uživaju u svetskim imenima, sa ekipama koje znaju košarku.

Selektor Crne Gore imao je duhovito, njemu svojstveno izlaganje, a o turniru u Beogradu je rekao:

– Crna Gora je počastvovana što igra na ovom turniru sa ovim velesilama. Pravi orah da isprobaš zube. dobro smo se pripremili. Očekujem da se uhvatimo za vratove sa svima. Naravno da smo ambiciozni, ekipa je vrlo dobra. Osim Šehovića, ostali igrači su mladi, do 25 godina. Malo smo se digli na evropski nivo, mislim da ćemo dobro igrati.

Selektor Srbije Đorđević je rekao da je Evropsko prvenstvo veoma jako takmičenje.

– Evropska prvenstva su izuzetno jaka takmičenja, košarka raste i biće veoma zanimljivo. Favorita nema… Takmičenje je izuzetno prestižno, biće teško, grešaka… – rekao je Đorđević.

Srbija će prvu utakmicu na „Trofeju Beograda“ igrati u subotu od 21.00 protiv Grčke, a dan kasnije u istom terminu protiv Crne Gore.

Za sutrašnji meč naše reprezentacije protiv Grčke ostalo je još oko 800, za meč Srbija – Crna Gora još oko 1.000 ulaznica.

Na dan utakmice na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“ od 17 sati biće pušteno u prodaju ulaznice za tribine (300 dinara) i za parter (450 dinara). U dvorani će biti postavljen originalni trofej FIBA Evropskog prvenstva, pored koga će navijači moći će da se fotografišu. KSS je spremio i bogat pratići program, uz izložbu pehara sa velikih takmičenja i aktivacije…