„DONKAFE“ ZVANIČNA KAFA OKS DO TOKIJA 2020.

Last Updated: 23/01/2018Autor

DOGAĐAJI

Siniša Daničić generalni direktor kompanije „Štraus Adriatik“ i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije potpisali su u prostorijama fabrike kafe „Donkafe“ u Šimanovicima ugovor o sardnji čime je ova omiljena marka kafe postala zvanična kafa olimpijskog tima Srbije do Tokija 2020.

Potpisvanju su prisustvovali i vrhunski sportisti, evropski šampioni u streljaštvu Andrea Arsović i Damir Mikec, Tijana Bogdanović olimpijska vicešampionka u tekvandou, generalni sekretar OKS Đorše Višacki, Zorica Đorđević menadžer proizvodnje u fabrici, Damir Štajner sportski direktor OKS i druge ugledne zvanice.

– „Štraus Adriatik“ je četvrti kupac kafe u svetu i veoma smo srećni da možemo da budemo uz najbolje srpske sportiste – istakao je Sinipa Daničić u pozdravnoj reči.- Pridružili smo se uglednoj grupi sponzora u pulu OKS sa željom, ne samo da predstavimo naše proizvode, već i da pomognemp našim olimpijcima i za zimske Olimpijske igre koje uskoro počinju u Južnoj Koreji, ali i da budemo i uz vrhunske sportiste Srbije do letnjih Olimpijskih igara kroz dve godine.

– Predsednik OKS Božidar Maljković je ispričao da legendarni holandski fudbalski trener Gus Hidink izuzetno voli kafu, da popije po desetak šolja dnevno i da, često, godišnji odmor provodi putujući u zemlje gde se gaji vrhunska kafa:

– Prijatelji smo i ako želite možemo da se dogovorimo da bude vaš maneken za kafu- ponudio je Maljković.- Isto ime, „Štraus“, dele kompozitori divne muzike i izvrsna kafa i veoma smo zadovoljni pto se ova kompanija pridružila našem sponzorskom timu. Cilj nam je da naš olimpijski tim za Tokio 2020. bude brojniji i kvalitetniji nego u Riju 2016. U tom poduhvatu, siguran sam, pomoći će nam i novi partner, fima „Štraus Adiatik“ sa kojim delimo iste, visoke, olimpijske ideje i vrednosti.

Velika grupa novinara i gostiju obišla je i fabriku kafe i upoznala se sa tehnologijom i procesom proizvodnje, vrstama kafe i poreklom. Imali su priliku i da nauče i kako se degustira kafa (obavezno mora da se jako srkne) i pravili su i „svoje mešavine“. Razne vrste kafe probali su, prateći uputstva, i Tijana Bogdanović, Andrea Arsović i Damir Mikec.

– Meni se najviše sviđa „rio minas“ i njega će biti najviše u mojoj mešavini- rekao je Mikec.- Na Olimpijskim igrama u Riju probao sam nekolko vrsta brazilskih kafa koje imaju poseban ukus i miris i čini mi se da „rio minas“ najbliži njima…

Strelci su od srede u Minhenu na najjačem ovodišnjem turniru koji će im biti generalna proba pred izazove na Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem sredinom februara u Đeru.