It seams that you haven't connected with your Twitter account
25 June, 2022
PočetnaVesti naslovna„DONKAFE“ ZVANIČNA KAFA OKS DO TOKIJA 2020.

„DONKAFE“ ZVANIČNA KAFA OKS DO TOKIJA 2020.

DOGAĐAJI

Siniša Daničić generalni direktor kompanije „Štraus Adriatik“ i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije potpisali su u prostorijama fabrike kafe „Donkafe“ u Šimanovicima ugovor o sardnji čime je ova omiljena marka kafe postala zvanična kafa olimpijskog tima Srbije do Tokija 2020.

Potpisvanju su prisustvovali i vrhunski sportisti, evropski šampioni u streljaštvu Andrea Arsović i Damir Mikec, Tijana Bogdanović olimpijska vicešampionka u tekvandou, generalni sekretar OKS Đorše Višacki, Zorica Đorđević menadžer proizvodnje u fabrici, Damir Štajner sportski direktor OKS i druge ugledne zvanice.

– „Štraus Adriatik“ je četvrti kupac kafe u svetu i veoma smo srećni da možemo da budemo uz najbolje srpske sportiste – istakao je Sinipa Daničić u pozdravnoj reči.- Pridružili smo se uglednoj grupi sponzora u pulu OKS sa željom, ne samo da predstavimo naše proizvode, već i da pomognemp našim olimpijcima i za zimske Olimpijske igre koje uskoro počinju u Južnoj Koreji, ali i da budemo i uz vrhunske sportiste Srbije do letnjih Olimpijskih igara kroz dve godine.

– Predsednik OKS Božidar Maljković je ispričao da legendarni holandski fudbalski trener Gus Hidink izuzetno voli kafu, da popije po desetak šolja dnevno i da, često, godišnji odmor provodi putujući u zemlje gde se gaji vrhunska kafa:

– Prijatelji smo i ako želite možemo da se dogovorimo da bude vaš maneken za kafu- ponudio je Maljković.- Isto ime, „Štraus“, dele kompozitori divne muzike i izvrsna kafa i veoma smo zadovoljni pto se ova kompanija pridružila našem sponzorskom timu. Cilj nam je da naš olimpijski tim za Tokio 2020. bude brojniji i kvalitetniji nego u Riju 2016. U tom poduhvatu, siguran sam, pomoći će nam i novi partner, fima „Štraus Adiatik“ sa kojim delimo iste, visoke, olimpijske ideje i vrednosti.

Velika grupa novinara i gostiju obišla je i fabriku kafe i upoznala se sa tehnologijom i procesom proizvodnje, vrstama kafe i poreklom. Imali su priliku i da nauče i kako se degustira kafa (obavezno mora da se jako srkne) i pravili su i „svoje mešavine“. Razne vrste kafe probali su, prateći uputstva, i Tijana Bogdanović, Andrea Arsović i Damir Mikec.

– Meni se najviše sviđa „rio minas“ i njega će biti najviše u mojoj mešavini- rekao je Mikec.- Na Olimpijskim igrama u Riju probao sam nekolko vrsta brazilskih kafa koje imaju poseban ukus i miris i čini mi se da „rio minas“ najbliži njima…

Strelci su od srede u Minhenu na najjačem ovodišnjem turniru koji će im biti generalna proba pred izazove na Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem sredinom februara u Đeru.