ĐOKOVIĆU TROFEJ U ABU DABIJU

Last Updated: 29/12/2018Autor

TENIS

Novak Đoković četvrti put u karijeri pokorio je Abu Dabi. Najbolji teniser sveta je u veoma uzbudljivom finalu egzibicionog turnira “Mubadala svetsko tenisko prvenstvo” posle 135 minuta žestoke borbe sa trona skinuo Južnoafrikanca Kevina Andresona sa 4:6, 7:5, 7:5. Srbin je tako ponovio podvig i 2011, 2012. i 2013. i izjednačio se po broju titula sa Rafaelom Nadalom. – Odigrali smo veoma dobro. Uvek je dobar meč kada igram protiv Andersona, koji igra izvanredno u poslednjih 15 meseci. Nismo očekivali da ćemo već sada igrati veoma dobro. Ipak je početak nove sezone. Nadam se da će biti uspešna – istakao je Đoković.

Finale je bio dramatično. Anderson je pružio žestok otpor Đokoviću i u finišu trećeg seta spasio čak četiri meč-lopte. Srećom, Novak je realizovao petu za veliko slavlje i sjajan početak nove sezone.

Oba rivala su u meč ušla odlučna da osvoje pehar. Anderson je želeo da posle 10 godina drugi put u karijeri savlada Đokovića. Novak je, ipak, bio smireniji i odlučniji u presudnim trenucima finala. Nije gubio glavu kada u desetom gemu trećeg seta nije iskoristio tri-meč lopte, bio je smiren i u 12. kada je Anderson spasio četvrtu, pa je petu pretvorio u trijumf.

U prvom setu rivali su se oslanjali na servis. Novak je u četvrtom gemu propustio brejk loptu, što je Anderson kaznio u devetom, kada je prvi put poveo sa 5:4. Ubitačnim servisima nije dao Đokoviću da se vrati i poveo je sa 1:0.

Sličan početak viđen je i u drugom setu, jer Novak nije iskoristio brejk loptu u četvrtom gemu. Ali, ovog puta nije ispuštao svoj servis, čekao je pad u igri protivnika i uspeo je da mu u 12. gemu oduzme servis za 7:5.

U trećem setu Đoković je kod 1:1 spasio brejk loptu, a potom je u dramatičnom finišu iskoristio petu meč-loptu. Naš as se zahvalio publici na podršci i istakao da je za njega svaka godina posebna.

– Sve zavisi kako priđeš godini. Ja jedva čekam da počne 2019. i uživaću u njoj – naglasio je Đoković.

(Izvor, foto www.novosti.rs)