ĐOKOVIĆ I BOŠKOVIĆEVA NAJBOLJI U IZBORU OKS U 2018.

Last Updated: 22/12/2018Autor

DOGAĐAJI

Odbojkašica Srbije Tijana Bošković i najbolji teniser sveta Novak Đoković su najuspešniji sportisti u 2018.godini u tradicionalnoj dodeli priznanja koje organizuje Olimpijski komitet Srbije. Zanimljivo je da je Đokoviću ovo čak sedmo priznanje koje dobija od OKS, a Tijana Bošković je prošle godine bila najuspešnija mlada sportistkinja.

Predsednik OKS Božidar Maljković se osvrnuo na uspešnu sportsku godinu.

– Naši sportisti su u 2018.godini doneli svojoj zemlji čak deset medalja sa Svetskih prvenstava od čega četiri titule svetskih prvaka,dva teniska Grend slema i brojne medalje sa Eropskih prvenstava. Ovo je dovoljan razlog da verujemo u uspešan nastavak našeg puta ka Olimpijskim igrama u Tokiju – rekao je Maljković.

Olimpijski komitet Srbije je dodelio priznanja i najuspešnijem ženskom timu, odbojkašicama Srbije koje su postale svetske šampionke. Najuspešniji muški tim je reprezentacija u basketu 3 na 3 koja je aktuelni evropski i višestruki svetski prvak.

Najuspešniji trener je selektor odbojkašica Zoran Terzić,a posebna priznanja su primili svetske šampionke Ivana Španović i Jovana Perković,njihovi treneri Goran Obradović i Roksanda Atanasov, kao i Marijan Vajda trener Novaka Đokovića.

Najbolji mladi tim je mlada košarkaška reprezentacija do 18 godina,trofej „Olimpijsko srce General Đukić“ je pripao Jasni Šekarić.