DEVET SRPSKIH NADA NA PRVOM JUNIORSKOM PRVENSTVU SVETA

Last Updated: 18/06/2017Autor

STRELJAŠTVO

Čuveni streljački centar u Sulu (Nemačka), biće od 24. do 28. juna domaćin Prvog svetskog juniorskog prvenstva u svim disciplinama. Po odluci Upravnog odbora, koji je prihvatio predlog sportskog direktora reprezentacije Srećka Pejovića, Srbiju će predstavljati devetoro strelaca. Do sada su seniorski i juniorski šampionati planete održavani zajedno. Na prethodnom, u Granadi (Španija) 2014. niko od srpskih juniora nije osvojio medalju, ali u Sulu ćemo imati dosta aduta za visok plasman. Na osnovu poslednjih rezultata najveća nada muške selekcije je Lazar Kovačević, evropski omladinski vicešampion vazdušnom puškom sa ovogodišnjeg EP u Mariboru. Žensku selekciju predvodi Milica Babić, studentski prvak SAD vazdušnom puškom.

U Sulu će biti održano i revijalno takmičenje mikseva, koje je pre desetak dana dobilo status olimpijske discipline. Na EP vazdušnim oružjem u Mariboru tandem puškom Lazar Kovačević/Sanja Vukašinović je osvojio srebro. Srbiju će predstavljati osmoro strelaca puškom, dok će se pištoljem nadmetati Lea Aleksić, ćerka legendarne Jasne Šekarić.

Sastav reprezentacije Srbije za SP u Sulu – Puška: Juniori: Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Veljko Ilić (Smederevo) i Đorđe Savić (Oko sokolovo, Kosjerić). Kovačević i Jovanović će se takmičiti u sve tri discipline (malokalibarska puška 60 metaka ležeći, MK puška trostav i vazdušna puška). Ilić će gađati samo malokalibarskom, a Savić vazdušnom puškom. Juniorke: Milica Babić (Pobednik Beograd), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Nevena Armuš („Čika Mata“), Tatjana Banjac (Novi Sad 1790). Babićeva i Vukašinovićeva će gađati u sve tri discipline (malokalibarska puška 60 metaka ležeći, MK puška trostav, vazdušna puška), Armušova će se nadmetati malokalibarskom, a Banjčeva vazdušnom puškom. Pištolj: Juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), gađaće u obe discipline: vazdušni i malokalibarski sportski pištolj.

U stručnom štabu su treneri: Srećko Pejović (šef stručnog štaba), Miomir Spasojević (puška), Jasna Šekarić (pištolj). Takmičarski program u zvaničnim disciplinama SP u Sulu počinje 24, a završava se 27. juna. Dan kasnije na programu je nadmetanje mikseva.