It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaDEVET SRPSKIH NADA NA PRVOM JUNIORSKOM PRVENSTVU SVETA

DEVET SRPSKIH NADA NA PRVOM JUNIORSKOM PRVENSTVU SVETA

STRELJAŠTVO

Čuveni streljački centar u Sulu (Nemačka), biće od 24. do 28. juna domaćin Prvog svetskog juniorskog prvenstva u svim disciplinama. Po odluci Upravnog odbora, koji je prihvatio predlog sportskog direktora reprezentacije Srećka Pejovića, Srbiju će predstavljati devetoro strelaca. Do sada su seniorski i juniorski šampionati planete održavani zajedno. Na prethodnom, u Granadi (Španija) 2014. niko od srpskih juniora nije osvojio medalju, ali u Sulu ćemo imati dosta aduta za visok plasman. Na osnovu poslednjih rezultata najveća nada muške selekcije je Lazar Kovačević, evropski omladinski vicešampion vazdušnom puškom sa ovogodišnjeg EP u Mariboru. Žensku selekciju predvodi Milica Babić, studentski prvak SAD vazdušnom puškom.

U Sulu će biti održano i revijalno takmičenje mikseva, koje je pre desetak dana dobilo status olimpijske discipline. Na EP vazdušnim oružjem u Mariboru tandem puškom Lazar Kovačević/Sanja Vukašinović je osvojio srebro. Srbiju će predstavljati osmoro strelaca puškom, dok će se pištoljem nadmetati Lea Aleksić, ćerka legendarne Jasne Šekarić.

Sastav reprezentacije Srbije za SP u Sulu – Puška: Juniori: Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Veljko Ilić (Smederevo) i Đorđe Savić (Oko sokolovo, Kosjerić). Kovačević i Jovanović će se takmičiti u sve tri discipline (malokalibarska puška 60 metaka ležeći, MK puška trostav i vazdušna puška). Ilić će gađati samo malokalibarskom, a Savić vazdušnom puškom. Juniorke: Milica Babić (Pobednik Beograd), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Nevena Armuš („Čika Mata“), Tatjana Banjac (Novi Sad 1790). Babićeva i Vukašinovićeva će gađati u sve tri discipline (malokalibarska puška 60 metaka ležeći, MK puška trostav, vazdušna puška), Armušova će se nadmetati malokalibarskom, a Banjčeva vazdušnom puškom. Pištolj: Juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), gađaće u obe discipline: vazdušni i malokalibarski sportski pištolj.

U stručnom štabu su treneri: Srećko Pejović (šef stručnog štaba), Miomir Spasojević (puška), Jasna Šekarić (pištolj). Takmičarski program u zvaničnim disciplinama SP u Sulu počinje 24, a završava se 27. juna. Dan kasnije na programu je nadmetanje mikseva.