DEVET SRPSKIH BORACA NA US OPEN-U

Last Updated: 28/02/2019Autor

TEKVONDO

Samo nekoliko dana posle izuzetno uspešnog nastupa na G2 turniru u Egiptu, jedan deo srpskog nacionalnog tima zaputio se na US Open jos jedan G2 turnir koji se predstojećeg vikenda održava u Las Vegasu.

To je još jedna prilika za naše takmičare da osvoje vrlo vredne poene za svetsku i olimpijsku listu, ali i testiraju formu pred Svetsko prvenstvo u maju koje se održava u Mančesteru. Na turniru učestvuju iz Tekvondo kluba Galeb: Dmitrij Nagaev (do 58kg), Bogdan Bulat (do 63kg), Vanja Stanković (do 49kg), Tijana Bogdanović (do 53kg), Aleksandra Radmilović (do 57kg), Nađa Savković (do 62kg), Milica Mandić (do 73kg), dok iz TK Eurošpeda se bore Miroslava Aleksić (do 57kg) i Damir Fejzić (do 74kg) kao i Marin Dujić (do 80kg) u kategoriji veterana.

-Odmah posle sajnih rezultata krećemo put Amerike na još jedan G2 turnir sa željom da ponovimo istu ili još uspešniju priču. Malo jesmo umorni i čeka nas dug put ali zaista verujem da možemo dosta da napravimo na US open turniru i obezbedimo vrlo važne poene za naše reprzentativce i nadam se olimpijce. Važni nam jesu bodovi ali još važnije je da nađemo pravu borbu, da se naštelujemo za svetsko prvenstvo. Biće i izazov takmičiti se sa Pan Američkom borcima, oni gaje drugačiji stil borbe od Evropljana i ovo nam može koristiti za svetsko prvenstvo – rekao je Dragan Jović.