„DELFINI“ U GRUPI SA GRČKOM, ŠPANIJOM I JUŽNOM AFRIKOM

Last Updated: 24/02/2017Autor

VATERPOLO

Vaterpolo reprezentacija Srbiće igraće na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj u Grupi C sa selekcijama Španije, Grčke i Južne Afrike, odlučeno je žrebom u Budimpešti. Svetsko prvenstvo održaće se od 14. do 30. jula u Budimpešti. Srbija će prvu utakmicu igrati sa Južnom Afrikom, a potom slede utakmice sa Španijom i Grčkom. Grupa u kojoj su izabranici Dejana Savića ukršta se sa Grupom D. U grupi A su: Brazil, Crna Gora, Kazahstan, Kanada. Grupu B čine: Francuska, Italija, Australija, Mađarska. U grupi D takmičiće se reprezentacije SAD, Japana, Hrvatske i Rusije.Savezni selektor Dejan Savić je ovako prokomentarisao žreb:

– Zadovoljan sam činjenicom da ćemo i u grupi imati ozbiljne protivnike. Španija i posebno Grčka nisu timovi na koje ne treba maksimalno obratiti pažnju. U isto vreme sa pažnjom ćemo pratiti i događanja u grupama s akojima ukrštamo. Prvi cilj je da se u grupi obezbedi što bolja pozicijai da se spremno dočeka četvrtfinale i ako sve bude kako treba da se krene u borbu za medalje.

Andrija Prlainović je dodao:

– Uvek je dobro kada u grupi ima kvalitetnih rivala. Nama je raspored takav da krećemo sa Južnom Afrikom i posle je sve teže i teže. Žreb je uvek informacija a vrlo često je i nebitan ako se mi spremimo kako treba.

 

Obavljen žreb za juniorsko SP

Određene su grupe za Svetsko prvenstvo juniora koje će biti održano u avgustu u Novom Sadu. „A“ grupa: Amerika 1, Rusija, Grčka, Amerika 2, Iran. „B“ grupa: Holandija, Amerika 3, Španija, Hrvatska, Japan. „C“ grupa: Novi Zeland, Australija, Amerika 4, SRBIJA, Kina. „D“ grupa: Italija, Mađarska, Egipat, Kanada i Južna Afrika