„DELFINI” LAKO POBEDILI RUMUNIJU NA STARTU SVETSKE LIGE

Last Updated: 16/11/2016Autor

VATERPOLO

Šampion se igrao sa Rumunima. Zlatni vaterpolisti su u prvom kolu grupe A Svetske lige u Kragujevcu već posle osam minuta umirili izabranike Dejana Stanojevića – 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2). Delfini u drugom kolu, 6. decembra u Berlinu igraju sa Nemačkom.

Da Srbi duel sa komšijama nisu shvatili kao lakši trening pokazali su već u prvoj četvrtini, kada su čvrstom igrom u odbrani i silovitim napadom umirili Rumune – 6:0. U istom ritmu nastavili su u drugoj četvrtini, u kojoj je briljirao Milan Aleksić, čije projektile nije mogao da zaustavi Kretu. U trećoj četvrtini Srbi su se posle 12:2 malo opustili, što su gosti znali da kazne i u poslednjoj deonici primaknu se na 12:7. Tada su se „delfini“ trgli, zaigrali brže, atraktivnije i efikasnije za konačnih 19:8.

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić rekao je da se njegova ekipa na lep način predstavila kragujevačkoj publici pobedom protiv Rumunije i dodao da se nada da će nacionalna selekcija i u buduće igrati širom Srbije.

– Predstavio se na lep način olimpijski šampion. Nadam se da ćemo i dalje igrati širom Srbije pred ovakvom publikom. Igra očekivana, okrećemo se Nemačkoj – rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolisti Srbije su pobedom počeli odbranu titule u Svetskoj ligi, pošto su u Kragujevcu pobedili Rumuniju sa 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 8:2) u prvom kolu Grupe A.

Srbija je posle prve dve četvrtine imala 11 golova prednosti, a Rumuni su u prve dve četvrtine uspeli da postignu samo jedan gol. Olimpijski šampioni i aktuelni prvaci Svetske lige su se, međutim, u trećoj deonici malo opustili, pa je Rumunija postigla pet golova.

– Bila je lepa atmosfera, hvala Kragujevčanima. Počeli smo nešto novo, videćemo dokle ćemo stići. Uvek smo najveći protivnici sami sebi i kad na to ne mislimo događa nam se pad kao u trećem delu – rekao je kapiten Filip Filipović.

Vaterpolista Duško Pijetlović je ocenio da su Rumuni došli u Kragujevac da izgube.

– Došli su da izgube… Pali smo u trećem delu što je očekivano i baš mi je žao (golmana) Branislava Mitrovića jer je zbog naše loše odbrane primio veći broj golova – rekao je Pijetlović.

U narednom kolu Svetske lige, 6. decembra, Srbija gostuje Nemačkoj.

BAZEN: SC „Park“ u Kragujevcu. Gledalaca: 500. Sudije: Van der Lu (Holandija) i Kikališvili (Gruzija). Igrač više: Srbija 8 (4), Rumunija 10 (3). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Gojko Pijetlović (4 odbrane), Mandić, Strahinja Rašović 4, Ranđelović 1, Subotić 3, Duško Pijetlović 3, Ubović, Aleksić 4, Drašović 1, Filipović 3 (1), Viktor Rašović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović (1 odbrana).

RUMUNIJA: Popesku, Radu 1, Negrean, George 3, Antipa, Priotesa 1, Fulea 1, Ćovanu,Renes, Oanta, Giban 1, Vraceanu 1, Kretu (5 odbrana).

(Izvor, foto www.novosti.rs)