DAMIR MIKEC ZAVRŠIO PRIPREME U AL AINU

Last Updated: 01/10/2019Autor

Evropski vicešampion vazdušnim pištoljem Damir Mikec završio je   sedmodnevne pripreme u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati). Goran Mikec, brat i trener iskusnog srpskog reprezentativca, sumirajući utiske, kaže:

-Pripreme pred početak najvažnije sezone u ovom olimpijskom ciklusu odradili smo u Al Ainu, u jednoj od najboljih streljana na svetu, u kojoj se redovno održavaju velika takmičenja. Za deset dana ovde će biti organizovano finale Svetskog kupa u disciplinama u gađanju letećih meta.  Trenažni proces u Al Ainu je u svakom aspektu završen po planu i biće značajan  za početak predstojeće sezone vazdušnim oružjem. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije na finansiranju i realizaciji priprema.

Prvo sledeće veliko takmičenje koje očekuje Damira Mikeca je finale Svetskog kupa u kineskom gradu Putjenu (17 – 23.novembar). Sem Mikeca, od srpskih strelaca za finale SK plasirali su se i Zorana Arunović, Andrea Arsović, Bobana Momčilović Veličković i Milenko Sebić.