DAMIR MIKEC SA KELHAJMOM VICEŠAMPION BUNDES LIGE

Last Updated: 03/02/2020Autor

Najuspešniji muški strelac Srbije za 2019. godinu Damir Mikec osvojio je, kao član kluba Kelhajm, titulu vicešampiona Bundes lige vazdušnim pištoljem. Finalni turnir održan je u mestu Rotenburg an der Fulda (Rotenburg na reci Fulda) u saveznoj državi Hesen, u centralnoj Nemačkoj. Kelhajm je na „Fajnal ejt“ došao kao drugoplasirani u Grupi „Jug“, pa se u četvrtfinalu sastao sa Olimpijom iz Berlina, trećeplasiranim timom Grupe „Sever“. Kelhejm je slavio trijumf 3:2 u pobedama iz pojedinačnih duela. Mikec je za rivala imao Poljaka Vojceha Knapika. Poljak je bio uspešniji i doneo poen svom timu nadmašivši srpskog strelca za dva kruga (382:380).

U polufinalu Kelhajm je odmerio snage sa Kriftelom. Mikecov protivnik bio je stari njegov znanac Kristijan Rajc, nemački reprezentativac i aktuelni olimpijski šampion MK pištoljem brzom paljbom. Mikec je u izjednačenom duelu bio uspešniji. Pogodio je 385 kruga, dva više od Rajca i doprineo trijumfu Kelhajma od 3:2.

U meču za zlato sastali su se Kelhajm i Braunšvajger. Meč je održan pred nekoliko hiljada gledalaca, a Braunšvajger je postigao maksimalan pobedu 5:0 u poenima iz pojedinačnih susreta. Mikec je snage odmerio sa Šaudarijem Saurabom (Indija), najboljim strelcem sveta vazdušnim pištoljem prošle godine u izboru Svetske streljačke federacije. Indijac je bio za nijansu bolji, savladao je Mikeca krugom razlike – 383:382.

–Ostali smo bez zlata, ali i srebrom smo vrlo zadovoljni. Kelhajm je već sezonama u vrhu Bundes lige, a meni je ovo treća medalja. Prethodno sam sa Kelhajmom dva puta bio šampion Nemačke – kazao je Mikec.

Bronzu je osvojio Kriftel.

Na finalnom turniru učestvovao je i Dimitrije Grgić, član Valdkirha, koji je eliminisan u četvrtfinalu. Valdkirh je u grupi „Jug“ osvojio prvo mesto, pa se u četvrtfinalu „Fajnal Ejta“ sastao sa Resfeldom, četvroplasiranom ekipom „Severa“. Resfeld je iznenadio favorita, maksimalnom pobedom – 5:0. Grgić je izgubio od Jana Bruknera (372:380).