It seams that you haven't connected with your Twitter account
11 December, 2023
PočetnaStreljaštvoDAMIR MIKEC SA KELHAJMOM VICEŠAMPION BUNDES LIGE

DAMIR MIKEC SA KELHAJMOM VICEŠAMPION BUNDES LIGE

Najuspešniji muški strelac Srbije za 2019. godinu Damir Mikec osvojio je, kao član kluba Kelhajm, titulu vicešampiona Bundes lige vazdušnim pištoljem. Finalni turnir održan je u mestu Rotenburg an der Fulda (Rotenburg na reci Fulda) u saveznoj državi Hesen, u centralnoj Nemačkoj. Kelhajm je na „Fajnal ejt“ došao kao drugoplasirani u Grupi „Jug“, pa se u četvrtfinalu sastao sa Olimpijom iz Berlina, trećeplasiranim timom Grupe „Sever“. Kelhejm je slavio trijumf 3:2 u pobedama iz pojedinačnih duela. Mikec je za rivala imao Poljaka Vojceha Knapika. Poljak je bio uspešniji i doneo poen svom timu nadmašivši srpskog strelca za dva kruga (382:380).

U polufinalu Kelhajm je odmerio snage sa Kriftelom. Mikecov protivnik bio je stari njegov znanac Kristijan Rajc, nemački reprezentativac i aktuelni olimpijski šampion MK pištoljem brzom paljbom. Mikec je u izjednačenom duelu bio uspešniji. Pogodio je 385 kruga, dva više od Rajca i doprineo trijumfu Kelhajma od 3:2.

U meču za zlato sastali su se Kelhajm i Braunšvajger. Meč je održan pred nekoliko hiljada gledalaca, a Braunšvajger je postigao maksimalan pobedu 5:0 u poenima iz pojedinačnih susreta. Mikec je snage odmerio sa Šaudarijem Saurabom (Indija), najboljim strelcem sveta vazdušnim pištoljem prošle godine u izboru Svetske streljačke federacije. Indijac je bio za nijansu bolji, savladao je Mikeca krugom razlike – 383:382.

–Ostali smo bez zlata, ali i srebrom smo vrlo zadovoljni. Kelhajm je već sezonama u vrhu Bundes lige, a meni je ovo treća medalja. Prethodno sam sa Kelhajmom dva puta bio šampion Nemačke – kazao je Mikec.

Bronzu je osvojio Kriftel.

Na finalnom turniru učestvovao je i Dimitrije Grgić, član Valdkirha, koji je eliminisan u četvrtfinalu. Valdkirh je u grupi „Jug“ osvojio prvo mesto, pa se u četvrtfinalu „Fajnal Ejta“ sastao sa Resfeldom, četvroplasiranom ekipom „Severa“. Resfeld je iznenadio favorita, maksimalnom pobedom – 5:0. Grgić je izgubio od Jana Bruknera (372:380).