DAMIR MIKEC NA PRIPREMAMA U STAROJ BAZI

Last Updated: 19/07/2018Autor

STRELJAŠTVO

Iza srpskih seniorskih reprezentativaca je naporna sezona, tokom koje su od sredine aprila do kraja maja  učestvovali na tri Svetska kupa, a krajem juna i na Mediteranskim igrama. Vremena za odmor nema mnogo, jer najveći izazovi tek slede. U prvoj polovini septembra u južnokorejskom Čangvonu će biti održano Svetsko prvenstvo. Olimpijac pištoljem Damir Mikec je trenutno na pripremama u staroj bazi, u Solinu, u blizini Splita.

– Posle kraće pauze u treningu, počeli smo poslednji ciklus priprema za najvažnije takmičenje ove godine, za Svetsko prvenstvo na kome će se osvajati prve kvote za Olimpijske igre u Tokiju 2020 – kaže Damirov brat i trener Goran Mikec i nastavlja:

– I ove godine smo odlučili da pripreme budu održane u Solinu, na strelištu SD Dalmacijacement. Domaćin nam je, kao i uvek do sada, poznati streljački trener Siniša Vitez.

Uslovi rada su, ističu Mikecovi, na standardno visokom nivou.

­-Zahvaljujući dodatnim finansijskim sredstvima koje je obezbedio Streljački savez Srbije imamo idealne uslove za smeštaj. Takođe se zahvaljujemo i Ministarstvu omladine i sporta, kao i Olimpijskom komitetu Srbije na obezbeđivanju sredstava za realizaciju celokupnog Plana priprema za tekući olimpijski ciklus – zaključio je Goran Mikec.

U društvu Damira Mikeca u Solinu se za Čangvon trenutno priprema hrvatski reprezentativac puškom Petar Gorša.