CVETKOVIĆ I OBRADOVIĆ NOVI SELEKTORI

Last Updated: 12/04/2017Autor

RUKOMET

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je imenovao selektore muške i ženske seniorske reprezentacije. Najbolje srpske rukometaše vodiće Jovica Cvetković, sa kojim su „orlovi“ započeli kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj koje je na programu u januaru 2018. godine, dok će selektor dama umesto Dragice Đurić, koja je razrešena dužnosti, biti Mr. Ljubomir Obradović.

Jovica Cvetković (57) prvi je selektor reprezentacije Srbije, koju je vodio u periodu od 2006. do 2009. godine. Sa njim na klupi, srpski rukometaši osvojili su osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. U trenerskoj karijeri osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.

Mr. Ljubomir Obradović (62) je jedan od najvećih trenerskih uspeha napravio sa juniorima Jugoslavije osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2000.godine. Osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom i makedonskim Vardarom, a posle šampionskog niza od šest titula na klupi portugalskog Porta, obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Ostali kandidati za selektore bili su Nedeljko Vučković (muškarci), Radan Rovčanin, Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina (žene).