CRVENA ZVEZDA NAJUSPEŠNIJA NA PALIĆU

Last Updated: 02/07/2017Autor

VESLANJE

Palić je od petka, 30. juna do nedelje, 2. jula 2017, bio centar veslačkog sporta u regionu. Internacionalna regata „Vojvodina Open“, koja je ove godine održana 55. put na Palićkom jezeru, okupila je 420 veslača i veslačica iz 26 klubova Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske. Oni su se u tačno 400 posada borili za odličja na regati koju je organizovao Veslački klub Palić, uz pokroviteljstvo Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Mesne zajednice Palić i kompanija „Birografika MB“, „Jaffa & Banini“, „Knjaz Miloš (Aqua Viva)“, „Gigatron“, „Mony“, „Ellzet Certa“ i „Hemotehna“. Nakon drugog finalnog dana podvučena je crta, a za najuspešniji klub proglašena je Crvena zvezda. Njoj je pripalo prvo mesto u ukupnom plasmanu sa 123 boda, za šta je nagrađena s velikim peharom. Sa 119 bodova drugo mesto je pripalo Danubiusu 1885, a treće hrvatskom Iktusu, koji je „nakupio“ 100 bodova.

– Presrećni smo što je još jedna regata „Vojvodina Open“ protekla u najboljem redu, a zadovoljstvo svih učesnika su najbolji dokaz da smo i ove godine u organizacionom smislu odradili dobar posao. Učestvovalo je preko 400 veslača i veslačica, što je otprilike standardni broj u proteklih nekoliko godina. Međutim, mislim da je po kvalitetu ovogodišnja regata bila za nijansu ispred prethodnih. U okviru „Vojvodina Open“ održane su i trke Dunavskog kupa, u četverac skulovima u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, u kojima je Danubius 1885 bio najuspešniji u tri, a Iktus u jednoj trci – kazao je generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od glavnih organizatora ovog takmičenja Vladimir Antić i dodao – U subotu, prvog finalnog dana, imali smo problema sa vremenom tako su trke druge polovine finalnih okršaja počinjale iz letećeg starta. Shodno tome i vremena su bila neuobičajena.

Kroz dve nedelje na na ovom mestu će biti novo veslačkog okupljanje. Od 13. do 16. jula jezero Palić će biti poprište Evropskog univerzitetskog prvenstva.

– „Vojvodina Open“ je bila svojevrsna generalna proba za Evrorpsko univerzitetsko prvenstvo. Primetili smo pojedine nedostatke, a tu pre svega mislim probleme u komunikaciji sa sudijama, kao i neke tehničke nedostatke. Međutim, imamo dve nedelje što je dovoljno vremena da sve otklonimo i da makimalno spremni dočekamo jedno veliko i značajno takmičenje, treće u ovoj godini na Palićkom jezeru – istakao je Antić.

Prijatelji 55. internacionalne regate „Vojvodina Open“ bili su Javno preduzećePalić Ludaš, Park Palić, Opšta bolnica Subotica, Dom zdravlja Subotica – Hitna medicinska pomoć i Crveni krst Srbije – Crveni krst Vojvodine.